Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση 23χρονου σκιέρ που αγνοούνταν για σχεδόν 24 ώρες στο Σέλι Ημαθίας, ωστόσο η υπόθεση είχε αίσιο τέλος με τον εντοπισμό του το μεσημέρι της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος βρέθηκε σε καταφύγιο της
περιοχής στη θέση “Πριόνια”. Ήταν, μάλιστα, το τελευταίο μέρος το οποίο είχε προγραμματιστεί να ερευνηθεί. Πυροσβέστης που μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ δήλωσε πως ο νεαρός βρέθηκε από άνδρες της πυροσβεστικής.Σε δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής των ερευνών εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, τόνισε μεταξύ άλλων πως στο σημείο, το οποίο βρίσκεται έξω από τα όρια του χιονοδρομικού κέντρου, έσπευσαν χιονοστρωτήρες και διασώστες προκειμένου να παραλάβουν τον 23χρονο.
Ο ίδιος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους άνδρες που τον αναζητούσαν, δήλωσε πως «είναι καλά στην υγεία του», ενώ πιθανότατα κατέληξε στο συγκεκριμένο σημείο καθώς είχε αποπροσανατολιστεί.
Μάλιστα, η είδηση έγινε γνωστή στον τηλεοπτικό «αέρα», όπου οικογένεια, συγγενείς και φίλοι του 23χρονου λύγισαν στο άκουσμα της χαρμόσυνης εξέλιξης.
O πρόεδρος του Σελίου, Γιώργος Φαρσαρώτος, με ανάρτησή του στα social media, αναφέρεται στο αίσιο τέλος της υπόθεσης, ενώ εξηγεί πώς ο 23χρονος κατάφερε να παραμείνει σε καλή κατάσταση παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.
«Βρέθηκε σώο το παλικάρι προς την περιοχή Πριόνια αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Χιονοδρομικό. Τον νεαρό εντόπισε πεζοπόρος Πυροσβέστης που γνώριζε άψογα την περιοχή. Ο νεαρός έχασε τον προσανατολισμό του, περπάτησε σε κατηφόρα 13-15 χιλιόμετρα και βρήκε καταφύγιο το βράδυ σε καλύβα κοντά στο φυλάκιο του Δασικού Συνεταιρισμού στα Πριόνια. Είχε σακίδιο μαζί του με νερό και σνακ. Βοήθησε σημαντικά το γεγονός ότι ήταν πρώην καταδρομέας με καλή φυσική κατάσταση συν το γεγονός ότι η βραδιά ήταν χωρίς παγωνιά».
Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια
Ανάρτηση στο X έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δημοσίευσε μία φωτογραφία του σκιέρ με τους τέσσερις πυροσβέστες που τον εντόπισαν.
Ο υπουργός συνεχάρη όσους κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό και τη διάσωση του 23χρονου, αναφέροντας πως “η αυταπάρνηση και ο επαγγελματισμός σας αποτελούν παράδειγμα προσφοράς προς την κοινωνία. Ευχαριστούμε τους πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Βέροιας και Νάουσας, τα στελέχη της 5ης και 2ης ΕΜΑΚ, την ΕΛ.ΑΣ., τους εθελοντές, τους εργαζόμενους του χιονοδρομικού και όλους όσοι συμμετείχαν στις έρευνες. Ιδιαίτερη αναφορά στους 4 πυροσβέστες της ΔΙΠΥΝ που εντόπισαν τον νεαρό. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!“.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου