Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων

 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Συγχαρητήρια στους εισακτέους- Καλή δύναμη για την έναρξη των σπουδών σας». 

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι μία στιγμή ψυχολογικής αποφόρτισης για τους υποψήφιους μαθητές, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και πολύ ακόμη κόσμο, που ενδιαφέρεται για το μέλλον της νέας γενιάς. Συγχαρητήρια για την εισαγωγή σε όλους τους επιτυχόντες και τα πρόσωπα που βρέθηκαν δίπλα τους και τους υποστήριξαν, στη δύσκολη αυτή

διαδικασία προετοιμασίας και συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Η σημερινή μέρα, η πιο ευτυχισμένη στη ζωή πολλών ανθρώπων όπως τους ακούμε, είναι στην πραγματικότητα μία αφετηρία για μία νέα περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, επιλογών και έντονης προσπάθειας. Κάποιοι υποψήφιοι πέτυχαν την είσοδό τους σε σχολές της πρώτης προτίμησής τους, κάποιοι όχι. Στους πρώτους θα πω ότι είναι σημαντικό να βρίσκεσαι σ’ έναν χώρο που σου αρέσει καθώς έχεις υψηλό κίνητρο να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου. Σ’ αυτούς που πέτυχαν σε Σχολές που δεν ήταν ψηλά στις προτιμήσεις τους, θα τους πω αυτό που έχουν πει οι αρχαίοι Έλληνες: «Η μοίρα γνωρίζει καλύτερα από εμάς!» Πολλές μεγάλες ευκαιρίες στη ζωή μας, συχνά έρχονται… «καμουφλαρισμένες». Σε κάθε περίπτωση, η σύγχρονη κοινωνία και ιδίως οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφοριών, μας επιτρέπουν να είμαστε πολίτες του κόσμου και, μέσα από ένα σχέδιο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που δημιουργούμε και ακολουθούμε συνειδητά, μπορούμε να φτάσουμε όσο ψηλά θέλουμε.

 

Καλή δύναμη λοιπόν στους εισαχθέντες, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εγγραφής και εγκατάστασης για την έναρξη των σπουδών τους και στις οικογένειές τους για την απαραίτητη στήριξη σε πρακτικό και ψυχολογικό επίπεδο.

 

Δάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου