Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Σταύρος Κοφτερός : Απόφαση που θυμίζει «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Να προετοιμαστούμε λοιπόν για το τι μας περιμένει!


 Πρέπει να το αποδεχτούμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και της κακομοιριάς μας.

Υπ’ όψιν κ. Δημάρχου Αλωπίας
Κάνοντας σήμερα μια ανάγνωση των διοικητικών αποφάσεων του Δήμου Αλμωπίας μέσω της πλατφόρμας ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπως συνηθίζω κάθε βδομάδα, διάβασα την απόφαση με ΑΔΑ: 6Τ0ΩΩΨΩ-ΔΨΔ και δεν πίστευα στα μάτια μου.
Αποφάσισε ο Δήμαρχος, ναι ο Δήμαρχος μόνος του (έχει το δικαίωμα, δε λέω) να μεταστεγάσει την Υ.ΔΟΜ (Πολεοδομία στην καθομιλουμένη) άμεσα, από αύριο δηλαδή στο χώρο της Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δημαρχείο. Εκεί που δεν χωράει ο ποντικός στην τρύπα του!
Απόφαση που θυμίζει «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Δίχως προειδοποίηση, δίχως ενημέρωση, δίχως διαβούλευση!
Οι ειδικοί συνεργάτες μηχανικοί που είναι δύο, μηχανικοί μαχόμενοι με καθημερινή τριβή με την Υ.ΔΟΜ, έχουν γνώση; Συμφωνούν; Ή δεν ρωτήθηκαν;
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης γνωρίζουν;
Κύριε Δήμαρχε, το αρχείο στο υπόγειο που περιλαμβάνει μερικές δεκάδες χιλιάδες φακέλους σκεφτήκατε τι θα γίνει; Που θα πάει, πως θα λειτουργήσει; Πως θα εξυπηρετηθούν δεκάδες πολίτες που καθημερινά ζητούν αντίγραφα εγγράφων από την Υ.ΔΟΜ; Θα περιμένουν μήνες οι μηχανικοί, οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι και οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν, όπως συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη π.χ.;
Κύριε Δήμαρχε ελπίζω να πρόκειται για ένα μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ένα κακόγουστο αστείο. Αν όχι ξανασκεφτείτε το και διορθώστε το όσο είναι καιρός.
Κάντε έστω μια συνάντηση με τους εμπλεκόμενους (μηχανικούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, πολίτες), γνωστοποιείστε τα επιχειρήματα σας, ακούστε τις απόψεις όλων αυτών που συναλλάσσονται με την Υ.ΔΟΜ και μετά αποφασίστε.
Έχετε το δικαίωμα κ. Δήμαρχε. Το αλάθητο του πάπα σίγουρα δεν το έχετε.
Να προετοιμαστούμε λοιπόν για το τι μας περιμένει!
Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο

Όλες οι αντιδράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου