Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

«Αλλαγή Σκυτάλης» «κατεβάζουμε» ηλικία «ανεβάζουμε» επίπεδο !!!

Η Ιωάννα Σιαμάγκα - Τοπαλίδου του Βασιλείου και της Βασιλικής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πιερία. Είναι παντρεμένη με το Μιχάλη Τοπαλίδη, υιό του αείμνηστου Παναγιώτη Τοπαλίδη με καταγωγή από το Λιποχώρι!

​Μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών της στο 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, συνέχισε τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης αποφοιτώντας από:
◆ το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδίκευση στην Ειδική Φυσική Αγωγή και Ορθοσωμική Γυμναστική.
​Στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής (Κ.Ε.Α.) του Δήμου Καλαμαριάς πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση με Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Ικανότητες – ειδικότερα με ατόμα με αυτισμό, κινητική αναπηρία,ολική ή μερική τύφλωση, εγκεφαλική παράλυση - αποκτώντας έτσι μία πρώτη και ουσιαστική επαφή με την αξία της Άσκησης και του Αθλητισμού στην Ψυχική Υγεία!
​Επιδιώκοντας πάντοτε τη «δια βίου εκπαίδευση»:
◆ Πιστοποιήθηκε στην Εξειδικευμένη εκπαίδευση για την άσκηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας!
◆ Πιστοποιήθηκε ως βοηθός φυσικοθεραπευτή πάνω στο αθλητικό θεραπευτικό μασάζ!
◆ Πιστοποιήθηκε στις Πρώτες Βοήθειες - Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)!
◆ Πιστοποιήθηκε ως προπονήτρια στο Παραολυμπιακό Άθλημα "goalball" (ομαδικό άθλημα στο οποίο συμμετέχουν μόνο τυφλοί αθλητές η αθλητές με μειωμένη όραση)!
​Επιπλέον, συμμετείχε σε σεμινάρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δίνοντας έμφαση στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Ικανότητες στον Αθλητισμό με στόχο όχι μόνο τη συμμετοχή τους, αλλά και την καλλιέργεια του «ανήκειν»!
​Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου Αγγλικών και Υπολογιστών (Η/Υ)!
​Σεβόμενη και ασπαζόμενη τις παραδόσεις αποτέλεσε ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Νομού Πιερίας <<Ο Όλυμπος>>!
​Είναι ενεργή εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων, διότι θερωρεί ότι η προσφορά είναι τρόπος ζωής!
​Το 2017 έχοντας όλα τα παραπάνω εφόδια σε συνδυασμό με την αγάπη για την Άσκηση και τον Αθλητισμό κατάφερε να δημιουργήσει μαζί με το σύζυγό της Μιχάλη το γυμναστήριο "Skills The Fit Lab" με στόχο να βελτιώσουν την υγεία των συμπολιτών τους και να αναπτύξουν τη φυσική τους κατάσταση!
Το γυμναστήριό τους "τάραξε" τα νερά στο χώρο του fitness όχι μόνο στην πόλη της Σκύδρας, αλλά και γενικότερα στο Νομό Πέλλας! Δημιούργησαν ένα ιδανικό μέρος ανοικτό σε όλους όσοι ασπάζονται τα αντιρατσιστικά, αντισεξιστικά και ταξικά χαρακτηριστικά του! Από το γυμναστήριο τους απουσιάζουν δυσάρεστες συμπεριφορές, όπως ο ανταγωνισμός και η επιδειξιομανία και οι όποιες συμπεριφορές αυτά συνεπάγονται!
Η Ιωάννα και ο Μιχάλης έχουν διαμορφώσει ένα ιδανικό μέρος εκγύμνασης που ενισχύει το αίσθημα της αυτοβελτίωσης και του σεβασμού!
​Η Ιωάννα ερχόμενη καθημερινά σε επαφή με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματα τους!
Η απόφαση της να ασχοληθεί με τα κοινά στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι καρπός ώριμης σκέψης και προβληματισμού!
Η Ιωάννα θέλοντας να αξιοποιήσει το σύνολο της κοινωνικής της εμπειρίας αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόσκληση της υποψήφιας Δημάρχου Σκύδρας Μαρίας Παπαδοπούλου και να αποτελέσει μέλος του ψηφοδελτίου της ανεξάρτητης παράταξης <<Αλλαγή Σκυτάλης>> με στόχο να προσφέρει στη δόμηση μιας Νέας Δημοτικής Αρχής ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Σκύδρας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου