Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΕΥΚΩΤΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 Η αληθινή Ιστορία  γράφεται από ανθρώπους που είχαν ζήσει , είχαν δει κι είχαν θυσιαστεί για τον τόπο τους ,για την Πατρίδα μας .

Έτσι σήμερα έστω και με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση ,αναγνωρίστηκαν οι αγώνες και οι θυσίες ανθρώπων που χάρη σε αυτούς είμαστε εμείς ελεύθεροι .

Μια χούφτα ανθρώπων με πολύ κόπο εθελοντών , μελών του διοικητικού συμβουλίου ,χορηγίες συμπολιτών ,συγχωριανών, ο Σύλλογος πατήρ Ιωάννης Παππαντώνης με Πρόεδρο τους τον Μπάδο Παντελή ,κατάφεραν να κατασκευάσουν το μνημείο πεσόντων Πευκωτού Α΄ Παγκοσμίου ,Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου Πολέμου .

Σήμερα τελέσθηκε τρισάγιο από τον Πάτερ Παϊσιο και στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από εναπομείναντες  κατοίκους του Παλαιού Πευκωτού ,από απογόνους αυτών και από την Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας και  του Δήμου Αλμωπίας .Δείτε φωτορεπορτάζ του POZAR NEWS.GR και με νεότερη ανάρτηση βίντεο από τις ομιλίες και περισσότερες πληροφορίες για τους πεσόντες και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν .






































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου