Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Συνέντευξη του υπ. Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη



 
Σας καλωσορίζουμε στο POZAR NEWS κ. Φουντουκίδη  και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία .

Υπ. Δήμαρχος : Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία στο POZAR NEWS ,είναι μεγάλη μου τιμή η παρουσία μου στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα .

Α Κ : κ. Φουντουκίδη, βρισκόμαστε 4 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο συνδυασμός σας και πόσο ικανοποιημένος είσαστε μέχρι στιγμής με την πρόοδό που έχετε κάνει;

Υπ. Δήμαρχος: Όπως έχω ξανά πει στο παρελθόν, ο συνδυασμός μας είναι ο μόνος συνδυασμός στον Δήμο Πέλλας που ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε καταφέρει σήμερα να περάσουμε στον κόσμο με επιτυχία ότι πραγματικά υπάρχει ελπίδα για τον Δήμο μας, αλλά κυρίως ότι υπάρχει μια αληθινά εναλλακτική πρόταση που εκφράζει το νέο στην ουσία του. Και λέω «με επιτυχία» για τον εξής λόγο:

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και προσωπικά με συγκινεί το πόσο μας έχει αγκαλιάσει ο κόσμος μέχρι στιγμής. Τον περασμένο Μάρτιο παρουσιάσαμε τις θέσεις μας και τους υποψηφίους μας στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του συνδυασμού μας. Από εκεί και έπειτα υπήρξε μια αξιοσημείωτη αποδοχή των θέσεών μας, της υποψηφιότητάς μου, αλλά και της ομάδας μας ως σύνολο και αυτό φάνηκε από το ενδιαφέρον που έδειξαν ακόμα περισσότεροι πολίτες να συμπαραταχθούν με το Μέλλον Δημιουργίας, είτε ως υποψήφιοι η ως υποστηρικτές, γιατί πείστηκαν ότι ο συνδυασμός μας αποτελεί την μοναδική, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για τον Δήμο μας.



ΑΚ :Από τα λεγόμενά σας καταλαβαίνω ότι ο συνδυασμός σας είναι σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα εάν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή.
 Αυτό λέτε;

Υπ. Δήμαρχος:  Ο συνδυασμός μας ήταν έτοιμος από την ημέρα που δηλώσαμε το παρόν επίσημα στη μεγάλη συγκέντρωσή μας. Αν θυμάστε, τότε είχαμε παρουσιάσει τους πρώτους 110 υποψήφιους μας. Αυτό το κάναμε για δύο λόγους.

Πρώτον,επιλέξαμε να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο και να δείξουμε που βρισκόμαστε στα αλήθεια ως συνδυασμός και ποια ήταν η δυναμική μας εκείνη την δεδομένη στιγμή και όχι να διαρρέουμε ότι είμαστε υπερπλήρεις για να δημιουργήσουμε ψευδείς εντυπώσεις όπως συνηθίζεται να συμβαίνει. 

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι θέλαμε να δώσουμε στον κόσμο χρόνο έτσι ώστε να ψάξει ποιοι είμαστε και να μας αξιολογήσει.

Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι παραπάνω από θετική, για αυτό και σήμερα είμαστε πολύ περισσότεροι και συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε την ομάδα μας μέρα με τη μέρα.

Α.Κ : Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας κατά την συνέντευξη τύπου που παραχωρήσατε αλλά και σε πρόσφατη ομιλία σας στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού σας, γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό ότι το όραμά σας για τον Δήμο Πέλλας είναι αρκετά φιλόδοξο.

 ΑΚ : Θεωρείται τον εαυτό σας αλλά και την ομάδα σας έτοιμη να διοικήσει και να φέρει εις πέρας το μεγάλο έργο να «ζωντανέψουμε ξανά» τον Δήμο Πέλλας όπως λέτε;

Υπ. Δήμαρχος: Θα ήθελα να θυμίσω ότι ο συνδυασμός μας είναι ο μοναδικός που έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα με 100+ προτάσεις και έχει δημοσιοποιήσει ένα μέρος αυτού στην ιστοσελίδα μας και στα μέσα, 6 μήνες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου.

 Εκτίμησή μου είναι ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν θα έχει παρουσιάσει, μέχρι και την τελευταία ημέρα των εκλογών, ένα τόσο μελετημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα. 

Όλο αυτό το διάστημα, εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου έχουμε γυρίσει κυριολεκτικά ολόκληρο τον Δήμο Πέλλας με σκοπό να ακούσουμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα του κόσμου και τις ανάγκες που υπάρχουν ακόμα και στη πιο μικρή κοινότητα.

 Αποφασίσαμε λοιπόν να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα και να έχουμε έτοιμες, υλοποιήσιμες προτάσεις που θα εφαρμόσουμε αμέσως μόλις παραλάβουμε τον Δήμο.

 Στόχος μου από την αρχή ήταν και θα είναι να μην χάσουμε ούτε ΜΙΑ μέρα, γιατί, ειλικρινά το λέω, δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια.

Οπότε, θα είμαστε ως διοίκηση περισσότερο έτοιμοι από τον οποιονδήποτε για να ξεκινήσουμε την σκληρή δουλεία και να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο και πιο ανθρώπινο από την πρώτη κιόλας ημέρα.

 

ΑΚ : Αναφέρεστε συχνά στην «ανανέωση». Είναι ένα σύνθημα που δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής. Εξηγείστε μας τι ακριβώς εννοείτε με αυτόν τον όρο.

Από την πρώτη στιγμή που έλαβα την απόφαση να διεκδικήσω τον Δήμο Πέλλας ως υποψήφιος δήμαρχος, υποσχέθηκα στον εαυτό μου και στους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν ότι η προσπάθειά μας για τον Δήμο Πέλλας δεν θα είναι «μια από τα ίδια». Δηλαδή ένας συνδυασμός αποτελούμενος από «επαγγελματίες» υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, ή εκλεγμένους συμβούλους χωρίς κάποια ουσιαστική προσφορά στον τόπο, απλά για να γεμίσουμε το ψηφοδέλτιο. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να το πετύχουμε αυτό και με το παραπάνω.

Πιο συγκεκριμένα, για να σας δώσω και μια είδηση, ο συνδυασμός μας αποτελείται κατά 80%+ από πρόσωπα που δεν έχουν ζητήσει ΠΟΤΕ σταυρό από τους πολίτες και πολιτεύονται για πρώτη φορά. 

Αυτό από μόνο του είναι ένα νέο ρεκόρ για τα δεδομένα του δήμου μας! Σαφώς και χρειαζόμαστε άτομα με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, αλλά σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ανθρώπους με γνώσεις, ανθρώπους που δεν έχουν φθαρεί πολιτικά και μπορούν να φέρουν έναν φρέσκο αέρα στον Δήμο που είναι αναγκαίος για να αλλάξουμε ό,τι μας κρατάει πίσω όλα αυτά τα χρόνια.

Φυσικά, όταν μιλάμε για ανανέωση δεν αναφερόμαστε μόνο στην εμπειρία και στα πρόσωπα, αλλά μιλάμε κυρίως για νέες ιδέες και ένα άνοιγμα στην νέα εποχή. 

Η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και σίγουρα πρέπει να προλάβουμε και να υιοθετήσουμε αυτά τα χρήσιμα εργαλεία, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και φυσικά την οικονομία του τόπου μας.

ΑΚ : Καλή επιτυχία κ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ  σε σας και στα μέλη του  συνδυασμού σας .

Υπ. Δήμαρχος: Σας ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία  στο POZAR NEWS  , διότι ο τόπος μας έχει ανάγκη κυρίως για νέες ιδέες και  άνοιγμα στην νέα εποχή, για να έχουμε ένα δημιουργικό μέλλον .

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου