Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Γιωργος Καρασμανης : «ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ»

 

🔷
Ο Γιώργος Καρασμάνης παραβρέθηκε στην ιδιαίτερα θερμή υποδοχή με την οποία πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Κουφάλια, ο οποίος στον χαιρετισμό του προχώρησε και σε ρητές δεσμεύεις για έργα που θα υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη τετραετία και αφορούν κυρίως τη Μακεδονία.
Μεταξύ αυτών:
✅
Ότι η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο αντικαρκινικό Νοσοκομείο που θα αντικαταστήσει το ¨Θεαγένειο¨. Υπογράμμισε δε ότι για τα ζητήματα των θεραπειών για τον καρκίνο έχει διασφαλιστεί ότι ο κάθε ασθενής θα έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία την οποία θα του συνταγογραφήσει ο γιατρός του, ανεξαρτήτως κόστους και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί για όλους τους ασθενείς με καρκίνο. Αναφερόμενος γενικότερα σε θέματα Υγείας τόνισε ότι αναλαμβάνει προσωπικά τη δέσμευση για αναβάθμιση και οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ. Ειδικότερα μάλιστα τη στήριξη του ΕΚΑΒ για να μπορούμε να κάνουμε διακομιδές γρήγορα και με ασφάλεια όπου και αν βρίσκεται κάποιος συμπολίτης μας.
✅
Αναφέρθηκε στη στήριξη από την πρώτη τετραετία στον πρωτογενή τομέα, με μείωση στη φορολογία των αγροτών, αλλά και με μέτρα για συνέπειες από την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και με αποζημιώσεις μετά από φυσικές καταστροφές. Για τις οποίες, όπως είπε δόθηκαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ – τα 500 εκατομμύρια από τον ΕΛΓΑ, και τα άλλα 500 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τόνισε με έμφαση ότι η ίδια στήριξη θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.
✅
Για τα έργα υποδομής στάθηκε στο μεγάλο έργο – το δρόμο που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Έδεσσα – που, όπως είπε, επιτέλους προχωράει. Καθώς και στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι είναι ¨μια εκκρεμότητα και μια δέσμευσή μας την οποία πρέπει να υλοποιήσουμε¨.
🔶
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και ¨σε κάποια μικρότερα κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας¨. Και τόνισε ότι ¨αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτά τα κομματίδια, τα άγνωστα σε όλους εμάς, με τις κρυμμένες θέσεις, εκφράζουν πιο αυθεντικά την πίστη και την Ορθοδοξία κάνουν λάθος. Κανείς δεν δικαιούται να πολιτεύεται θεωρώντας ότι έχει την εύνοια της Εκκλησίας, η οποία ενώνει και μένει μακριά από κόμματα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να το κάνει¨. Και κάλεσε όλους να συσπειρωθούν στη Νέα Δημοκρατία.
🔷
Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε την κρισιμότητα των εκλογών της 25ης Ιουνίου ζητώντας μια καθαρή εντολή με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, ώστε η χώρα να συνεχίσει στο δρόμο της σταθερότητας και της ασφάλειας – κάτι που μόνον μια ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να πετύχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου