Η εμφάνιση του κορωνοϊού και η ραγδαία εξάπλωσή του στον πλανήτη έχει επηρεάσει κι έχει αλλάξει ξαφνικά και σε μεγάλο βαθμό τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής παγκοσμίως.
Η ζωή όλων μας έχει επαναπροσδιοριστεί και προσαρμοστεί αναγκαία κι αναγκαστικά σε νέες συνθήκες: το καταλάβαμε, το ξέρουμε, το ζούμε.
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει εκτοξεύσει την κίνηση στο διαδίκτυο κατά 50 – 70%, υπογραμμίζουν αυτοί που παρακολουθούν το θέμα.
Στον σύγχρονο κόσμο μας το διαδίκτυο αποτελεί, έτσι κι αλλιώς, τη βασική πλατφόρμα επικοινωνίας και διεξόδου για την πλειονότητα των συνανθρώπων μας.
Σε μία από τις προηγούμενες ανακοινώσεις μας, ως Δήμος Σκύδρας, είχαμε διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για να εμπλουτίσουμε τις δυνατότητες επιλογής θεμάτων αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μας «μένοντας σπίτι».
Συνεχίζουμε, λοιπόν, προτείνοντας δύο ιστοσελίδες
: -την ιστοσελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού: www.hamogelo.gr με ποικίλα και χρήσιμα θέματα και μηνύματα για μικρούς και μεγάλους,
-την ιστοσελίδα του Ελληνικού Τμήματος του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση: www.wwf.gr με ανάλογα επίσης χρήσιμα θέματα και μηνύματα για το περιβάλλον, τη φύση και τον άνθρωπο.
Από τις προτάσεις μας βεβαίως δεν μπορεί να λείπει το βιβλίο και η ανάγνωση.
Έτσι, λοιπόν, και παρά το γεγονός ότι η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» έχει αναστείλει τη λειτουργία του δανειστικού της τμήματος εντούτοις η βιβλιοθηκονόμος μας Ελένη Παπαδοπούλου έχει ετοιμάσει και παραθέτουμε τις βιβλιοπροτάσεις του μηνός Απριλίου, τόσο για την ενημέρωση των αναγνωστών όσο και για να παραμένουμε σ΄επαφή. Κι αργότερα με το καλό, κάποια απ΄αυτά τα βιβλία να δανειστούν στους αναγνώστες, εφόσον θα υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον.
Για τους ενήλικες:
1)«Το ταξίδι που λέγαμε…ι», Αλκυόνη Παπαδάκη, μυθιστόρημα.
2)«Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», Γιάννης Σιδέρης, μυθιστόρημα.
3)«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», Άλκη Ζέη, μυθιστόρημα.
4)«Λούκυ Λουκ – Ο προφήτης», P.Nordmann, κόμικ.
5)«Χριστόδουλος: Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος», Σωτήριος Μπαλατσούκας, βιογραφία.
6)«Η Ευρώπη φάντασμα: στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του αμερικανικού ηγεμονισμού, Τάκης Λαμπρίας, Πολιτική – Οικονομία.
7)«Η πανούκλα», Αλμπέρ Καμύ, γαλλικό μυθιστόρημα.
8)«Ο χιονάνθρωπος», Jo Nesbo, νορβηγικό αστυνομικό μυθιστόρημα.
9)«Total war Rome: καταστρέψτε την Καρχηδόνα», David Gibbins, καναδικό ιστορικό μυθιστόρημα.
Για τα παιδιά:
1)«Παιδική Πασχαλιά», Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, (απόδοση για τα παιδιά από την Μαρία Ηλιοπούλου), μυθιστόρημα.
2)«3…2…1 μετράω με τη Ρένα», Ρένα Ζαΐρη – Ρώσση, εικονογραφημένο βιβλίο για τους αριθμούς.
3)«Φτου! Ξελευθερία», Ελένη Μαντέλου, παραμύθι.
4)«Ένα αξέχαστο πάρτι», Claude Carre, μυθιστόρημα.
5)«Δώδεκα και τρελαμένες», Λόρεν Μάιρακλ, μυθιστόρημα.
6)«The 39 clues 4: το μυστήριο των αγαλμάτων», Jude Watson, μυθιστόρημα – περιπέτεια.
Με την ευκαιρία, ας αναζητήσουμε στην προσωπική ή στην οικογενειακή μας βιβλιοθήκη κάποιο βιβλίο που θέλαμε κάποια στιγμή να το διαβάσουμε και το αναβάλλαμε διαρκώς ή κάποιο βιβλίο που το ξεκινήσαμε και το αφήσαμε στην άκρη ή κάποιο άλλο που θα θέλαμε να το ξαναδιαβάσουμε: τώρα είναι η ευκαιρία να το πράξουμε.
Κλείνοντας υπενθυμίζουμε, τις συστάσεις και τις οδηγίες των αρμοδίων και ειδικών για παραμονή στο σπίτι, για επιμονή στην τήρηση των μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας, για υπομονή μέχρι να ξεπεραστεί η πανδημική κρίση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου