Αυτό που ο κόσμος απολαμβάνει το ΄΄ Κόκκινο Πιπέρι '' Γαρεφείου Αλμωπίας ,δεν παρασκευάζεται σε μια νύχτα .
Απαιτείται κόπος πολλών ημερών ,αλλά και πολύ ξενύχτι .Διότι η διαδρομή του Κόκκινου Πιπεριού ,από την σπορά μέχρι την κουζίνα μας , είναι μεγάλη .
Η διαδικασία που ακολουθείται : Σπορά των φυτών στην αρχή της άνοιξης .Το φύτεμα γίνεται στο μήνα Μάη και μετά . Η πιπεριά για να αναπτυχθεί ,πρέπει να τσαπίσουμε τον αγρό τουλάχιστον τρεις φορές .Να να ποτίζεται όταν ζητά το πιπέρι νερό ,για να μπορέσει να αναπτυχθεί το φυτό και να δώσει καλές πιπεριές .Τον μήνα Σεπτέμβρη ,αφού κοκκινίσουν οι πιπεριές ΄΄ Γαρεφείου '' ή αλλιώς ντόπιες πιπεριές , οι αγρότες τις μαζεύουν και τις τοποθετούν στα ξηραντήρια ,όπου εκεί καπνίζονται για όσο χρονικό διάστημα χρειασθεί ,μέχρι να στεγνώσουν και να φύγουν τα υγρά τους .Τέλος αλέθονται οι πιπεριές στον μύλο, όπου πλέον έχουμε το παγκοσμίως γνωστό Κόκκινο Πιπέρι Αλμωπίας και πιο συγκεκριμένα ΄΄ Καπνιστό Κόκκινο Πιπέρι '' Καρατζόβας .
|
Δύσκολη και χωρίς απόδοση η δουλειά του αγρότη
ΑπάντησηΔιαγραφή