Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Πικρία του Παραολυμπιονίκη Τσαπατάκη για την αντιμετώπιση των ΑμεΑ

Δυσκολίες μετακίνησης και πρόσβασης ακόμη και για να πιουν έναν καφέ ή να χρησιμοποιήσουν κάποια υπηρεσία, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν χιλιάδες Ελληνες με αναπηρία. 
«Το να πάμε να πιούμε έναν καφέ είναι τόσο απλό να το σκεφτείς, αλλά τόσο δύσκολο να το πράξεις» «Είναι στενάχωρο το να χρειάζεται κάποιος άνθρωπος για να εκφράσει το πρόβλημα του να έχει μια συγκεκριμένη προβολή, είχα ένα πρόβλημα με τη σχολή στην οποία φοιτούσα και όταν χτύπησα και μόνο έπειτα από 10 χρόνια, επιστολές και βήματα που μου δόθηκαν αυτά τα χρόνια μπόρεσα να το λύσω», σημειώνει ο Ελληνας παραολυμπιονίκης.
Η κινητικότητα των ατόμων με αναπηρία παραμένει ένα από τα πλέον σημαντικά κοινωνικά ζητήματα και σήμερα. Το 2003, σε έρευνα που έγινε για τα θέματα κινητικότητας, η πλειοψηφία των ερωτώμενων εκτιμούσε ότι τα άτομα με αναπηρία ζούσαν στο περιθώριο της κοινωνίας με τους οκτώ στους δέκα να πιστεύουν ότι "η περιορισμένη ή η ανύπαρκτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κάποια αγαθά ή υπηρεσίες αποτελεί μορφή διάκρισης εναντίον τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου