Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Πτώση της θερμοκρασίας 5 έως και 7 βαθμούς Κελσίου !!!

Μετεωρολογικό φαινόμενο σπάνιο για την Ανατολική Ευρώπη αναμένεται να επισκεφθεί τα Βόρεια Βαλκάνια και θα επηρεάσει και τη χώρα μας κατά τις επόμενες ημέρες. 
Το Rex Blocking, ένας μηχανισμός που δημιουργείται συνήθως στη Δυτική Ευρώπη, θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, με τον υδράργυρο να πέφτει από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου
.
Παρότι αυτό το καιρικό φαινόμενο δεν απαντάται συχνά στην περιοχή μας, η απότομη εναλλαγή του καιρού αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του Οκτωβρίου, ο οποίος φημίζεται για τα ακραία ρεκόρ και την αστάθειά του. 
Ενδεικτικό ότι την 1η Οκτωβρίου του 1991 είχαμε σε περιοχές της Αθήνας 38 βαθμούς Κελσίου και στις 3 Οκτωβρίου η θερμοκρασία έπεσε στους... 16.
Γνωστό είναι, επίσης, το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» ή «καλοκαιράκι του Αγίου Μαρτίνου» για τους Ιταλούς, όπως ονομάζεται η καλοκαιρία που εμφανίζεται συχνά κατά το τρίτο δεκαήμερο του μήνα. Οπως εξηγούν οι μετεωρολόγοι, ο Οκτώβριος -ή αλλιώς ο Μάρτιος του φθινοπώρου- είναι ένας μεταβατικός μήνας με πολλά πρόσωπα: από σφοδρό κρύο μέχρι καλοκαιρινές ζέστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου