Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ετήσια εκδήλωση – απολογισμός δράσεων -Εκδήλωση του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγώνν και λουτροπόλεων Ελλάδος‏




Στην κοσμική ταβέρνα «Θερμαϊς» στη Θερμή της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου από όλη την Ελλάδα η ετήσια εκδήλωση -απολογισμός δράσεων του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.
Το πάρων έδωσαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης, οι αντιπρόεδροι Αχιλλέας Μεταλούλης και Φώτης Γούναρης, ο ειδικός Γραμματέας Γεράσιμος Κυφοκέρης, ο υπεύθυνος προβολής μέσω του διαδικτύου Νίκος Ματθαίου, ο υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων Κώστας Μησιάλης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Χρήστος Γεωρνάς και τα μέλη Ντίνος Γκουτσέλης και Ανδρέας Τσαούσης, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Παναγιώτης Έμμας και ο επιστημονικός συνεργάτης, γιατρός Μάριος Πετράς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου (Β Θεσσαλονίκης) και Ιωάννης Αντωνιάδης (Φλώρινας), ενώ επιστολές απέστειλαν οι Βουλευτές Γεώργιος Αρβανιτίδης (Β Θεσσαλονίκης) και Γεώργιος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής).
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Α. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στους αγώνες του συλλόγου για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού και τόνισε ότι «εδώ και 30 χρονιά παλεύουμε για το αυτονόητο».
Επισήμανε τι γίνετε στην υπόλοιπη Ευρώπη σχετικά με την ανάπτυξη σε αυτόν τον χώρο και μάλιστα με μεγάλες επενδύσεις και εκατομμύρια τουρίστες που συρρέουν στις ευρωπαϊκές και βαλκανικές.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που επικρατεί σ όλες τις ελληνικές λουτροπόλεις και τι ανάγκες έχει η κάθε λουτρόπολη. Ζήτησε, ακόμη, την παρέμβαση όλων των παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για την ένταξη στοχευμένων δράσεων στο νέο αναπτυξιακό νόμο. Σημείωσε, μάλιστα ότι
το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου απέστειλε σχετική επιστολή με προτάσεις σχετικά με το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο.
Τόνισε, ότι το Υπουργείο Τουρισμού πρέπει επιτελούς να ολοκληρώσει την διαδικασία αναγνώρισης όλων των λουτροπόλεων, προκειμένου να τελειώσει αύτη η ιστορία που σέρνεστε πάνω από 10 χρονιά, προκειμένου να έχουμε σοβαρές επενδύσεις στο θεραπευτικό τουρισμό.
Τέλος ο κύριος Αναστασιάδης, επισήμανε την ανάγκη τα ζεστή νερά που αναβλύζουν σε πάνω από 800 μέρη της Ελλάδας να αξιοποιηθούν, επίσης, από τον αγροτικό κόσμο για την ανάπτυξη θερμοκηπίων, τη θέρμανση χώρων και οικισμών κ.α.
Κλείνοντας, το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης και ειδικότερα τα λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας (Ποζάρ), τα λουτρά Χανοπούλου από την Άρτα, τα λουτρά Καμένων Βούρλων, τα λουτρά Αγκίστρου και τα λουτρά Σιδηροκάστρου
Σερρών, τα λουτρά Απολλώνιας του δήμου Βόλβης, τον ξενώνα «Καλλίνικος» στα λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας (Ποζάρ), τα λουτρά Αμάραντου Κόνιτσας, τα καταστήματα Νάστης Θεσσαλονίκης, το μίνι γκολφ «χάρμα τσουλάει» στην Νέα Μηχανιώνα του Θεόδωρου Ιορδανίδη και τέλος τα «Νερά Μπιέλες» του Παναγιώτη Άκογλαν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου