Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

«Ονειρεύομαι διάλυση του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου»


Νέες βόμβες του Ιβάν Σαββίδη στην Αμερική καθώς μίλησε σε εκπροσώπους των ελληνικών μέσων. Και είπε πολλά, Έριξε βόμβες αρχικά με τον μονόλογό του: «Ο ΠΑΟΚ έχει ξεχρεώσει 37 εκατομμύρια ευρώ μερικά από αυτά 22 εκατομμύρια ήταν ρυθμισμένα χρέη τα οποία ξεχρέωσα. 
Προσθέστε και τα 11 εκατομμύρια που εκρεμμοδικούσαν στα δικαστήρια για υποθέσεις που μπορεί να χρειάζονταν και 15 χρόνια για να εκδικαστούν. 
Και έτσι λοιπόν αν λάβουμε υπόψιν τους φόρους που τρέχουν τώρα, ο ΠΑΟΚ ήδη έχει πληρώσει σχεδόν 33 εκατομμύρια φόρων στο ελληνικό δημόσιο από τα παρελθόντα έτη. 
Η ερώτηση είναι τι κάνω στην Ελλάδα; Και τι δεν έχει κάνει ο Πόντιος από την διασπορά;Στην Ελλάδα θα ήταν δίπλα, θα στέκονταν δίπλα για να έπεφτε ο ΠΑΟΚ στις κατηγορίες κάτω, όλα τα χρέη θα είχαν διαγραφεί και πλέον από καθαρή σελίδα ανεβαίνεις μπροστά. 
Τώρα τι δεν έκανε ο Πόντιος της διασποράς;Ο Πόντιος της διασποράς πίστεψε ότι το δικό του παράδειγμα θα αποτελούσε παράδειγμα για όλο τον κόσμο. 
Δηλαδή αν θέλεις να σώσεις την χώρα πρέπει να πληρώσεις τους φόρους, τις οφειλές. Και εγώ τις πλήρωσα. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν έχω λάβει ούτε συναισθηματική ικανοποίηση από αυτό. 
Ούτε καν ένα ευχαριστώ δεν άκουσα. Εγώ θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ αξίζει να αποτελέσει παράδειγμα σαν ομάδα που είναι η μοναδική η οποία δεν χρωστά σε κανέναν τίποτα. 
Εμείς πρωτοπορούμε και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε απόλυτα καθαροί. Αλλά, σαφώς δεν το κάναμε αυτό, δεν πληρώσαμε δηλαδή τους φόρους για να μας βοηθήσουν να γίνουμε πρωταθλητές. 
Είναι ένας άλλος δρόμος, εξαιρετικός δύσκολος για να τον διανύσουμε και να διαλύσουμε το σύστημα. 
Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πρόβλημα. Δεν μπορεί να είναι δεύτερη ομάδα. Όμως ακόμη δεν μπορεί να γίνει πρώτη.real.gr

1 σχόλιο: