Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ : « Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ, ένας καταστροφικός χρόνος για τη χώρα και τους πολίτες».



Αναμφισβήτητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη κυβέρνηση στην νεότερη ιστορία της χώρας μας. Κι αυτό δεν είναι μια στείρα κριτική απέναντι στις πολιτικές που ακολουθούνται, αλλά είναι μια κριτική που βασίζεται στα μετρήσιμα αποτελέσματα των έργων και των ημερών των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, πριν αναλάβουν την εξουσία, τον Ιανουάριο του 2015, η χώρα είχε αρχίσει να βρίσκει τον βηματισμό της, είχε αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ της κρίσης και η οικονομία είχε αρχίσει να ακολουθεί ανοδική πορεία. Όλα συνομολογούσαν ότι, μετά από πολλούς κόπους και θυσίες, αφήναμε πίσω μας τα πέτρινα χρόνια της ύφεσης και της ταλαιπωρίας. Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016, η χώρα βρίσκεται στον γκρεμό, με μια οικονομία που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της και την κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνήσιος εκφραστής ενός άκρατου λαϊκισμού, ανέβηκε στην εξουσία τάζοντας στους πάντες τα πάντα, χωρίς φυσικά να υλοποιήσει τίποτα! Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του κατέφεραν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να τινάξουν στον αέρα τις προσπάθειες των Ελλήνων. Παρέλαβαν μια χώρα με πρωτογενές πλεόνασμα και έναν χρόνο μετά μας έχουν γυρίσει στα ελλείμματα. Παρέλαβαν μια χώρα, όπου μειώνονταν οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές και το επενδυτικό περιβάλλον γινόταν ολοένα και πιο φιλικό, μειώνονταν η ανεργία και αυξάνονταν η απασχόληση, και έναν χρόνο μετά κόβουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τη φορολογία και την ανεργία και διώχνουν τους επενδυτές. Παρέλαβαν τράπεζες ανακεφαλαιοποιημένες και σταθερές, με αξία 37 δις, και ένα χρόνο μετά οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα σε παράλυση κλείνοντας τις τράπεζες και μειώνοντας την αξία τους στα 11 δις. Παρέλαβαν μια χώρα που ήταν έτοιμη να απαλλαγεί οριστικά από τα μνημόνια ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση, με απαιτούμενα μέτρα ύψους 1,1 δις, και να βγει στις αγορές ύστερα από πέντε χρόνια αποκλεισμού, και ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε υπό το καθεστώς ενός νέου μνημονίου που πρόσθεσε 90 δις στο χρέος της χώρας και απαιτεί μέτρα 12 δις για την επόμενη τριετία.
Όμως ο κατήφορος φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Αφού εγκλώβισαν την οικονομία στον φαύλο κύκλο των μνημονίων και της ύφεσης, τώρα ξεδιπλώνουν το σχέδιο τους για την κρατική διοίκηση και επιστρέφουν τη χώρα στη δεκαετία του ’80 και στο σκληρό κομματικό κράτος. Οι διορισμοί φίλων και συγγενών, το ρουσφετολογικό κράτος και η διόγκωση του δημόσιου τομέα είναι οι βασικοί πυλώνες της πολιτικής τους. Αυτοί που ευαγγελίζονταν την αλλαγή, αποδεικνύονται οι πιο σκληροί υποστηρικτές ενός παρελθόντος που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας, γιατί αυτό ήταν η αιτία που μας έφερε στα μνημόνια.
Σε όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία, μαζί με τον ελληνικό λαό και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να δώσουν ένα οριστικό τέλος. Είναι βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία, μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών και με την ανάδειξη του Κυριακού Μητσοτάκη στην ηγεσία της, θα καταφέρει πολύ γρήγορα να είναι έτοιμη ώστε να αναλάβει τις τύχες της χώρας και να την απαλλάξει από τους ερασιτεχνισμούς και τους πειραματισμούς ανίκανων χειρισμών και αριστερίστικών ιδεοληψιών, που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο καταστροφικό χθες. Άλλωστε έχουμε αποδείξει στη Νέα Δημοκρατία ότι στα δύσκολα μπορούμε και ξέρουμε τον δρόμο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου