Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Έλληνας προετοιμάζει Αμερικανούς Ολυμπιονίκες

tzivopoulosΣε τροχιά προετοιμασίες με νέους ορίζοντες βρίσκεται ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής καταδύσεων μάστερς, Βαγγέλης Τζιβόπουλος. Παράλληλα, άρχισε μία νέα ζωή με τη μετακόμισή του από τη Νέα Υόρκη στο πολύ πιο ζεστό Τέξας.


Ο Τζιβόπουλος συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε από το 2013 με την κατάκτηση τριών χρυσών ευρωπαϊκών μεταλλίων, καθώς και του τίτλου του πρωταθλητή ΗΠΑ αλλά και τη συμμετοχή του στο promo video των Ολυμπιακών Αγώνων του «Τόκιο 2020». Από τότε είναι ασταμάτητος, ξεπερνώντας τόσο τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών του όσο και κάποια σοβαρά θέματα υγείας που αντιμετώπισαν οι γονείς του. Τα τρία χρυσά, δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο σε δύο συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα, τον έχουν αναδείξει στον καλύτερο αθλητή μάστερς στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη σ συγκομιδή χρυσών μεταλλίων.
Οι αγωνιστικές επιτυχίες συμβαδίζουν και με την επαγγελματική του εξέλιξη. Ο Τζιβόπουλος, ζούσε, εργαζόταν και έκανε προπονήσεις την τελευταία επταετία στη Νέα Υόρκη. Το καλοκαίρι αποφάσισε, έπειτα από σχετική πρόταση που δέχτηκε από τη μεγαλύτερη ακαδημία καταδύσεων, να αναλάβει αρχιπροπονητής και υπεύθυνος ανάπτυξης του αθλήματος στην πολιτεία του Τέξας και σε μία από τις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις υγρού στίβου στον κόσμο στο Σαν Αντόνιο. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν το φετινό θερινό πρωτάθλημα κολύμβησης των ΗΠΑ. Στόχος της ακαδημίας είναι η προετοιμασία των Αμερικανών αθλητών για την ένταξή τους στην Εθνική και Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ και ο Έλληνας καταδύτης αποτελεί βασικό στέλεχος της ακαδημίας αυτής. «Είναι πολύ μεγάλη η τιμή της πρόσκλησης και της προσφοράς μιας τέτοιας θέσης. Είναι μεγάλη τιμή να εργάζομαι για μία από τις δυνατότερες ομοσπονδίες στον κόσμο, όπως είναι η αμερικάνικη, μέσω της ομάδας του Σάουθ Τέξας και είμαι απόλυτα έτοιμος να δώσω στους αθλητές μου αυτό που τους λείπει, ώστε να αποτελέσουν σύντομα διεθνή μέλη της αμερικανικής ομοσπονδίας και να μας εκπροσωπήσουν επάξια εντός και εκτός συνόρων», είπε στο Aquaplanet ο Τζιβόπουλος και συνέχισε: «Στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, το οποίο ήδη είναι κομμάτι της ζωής μου μιας και με το βίντεό μας και τις διαλέξεις μου στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή κερδίσαμε τις εντυπώσεις και μαζί τη διοργάνωση των Αγώνων του 2020. Επίσης άλλος ένας στόχος είναι οι επόμενοι Ολυμπιακοι αγώνες νέων, όπου μπορούμε να έχουμε Αμερικανούς αθλητές που θα πρωταγωνιστήσουν. Το γεγονός πως μου έχει δώσει άλλη μια σημαντική θέση αυτή του προπονητή καταδύσεων στην σχολική εκπαίδευση βοηθάει ακόμα περισσότερο διότι μπορώ να δουλεύω και τις ώρες του σχολείου με τους αθλητές μου.
Η διευθύντριά μου, Κριστίν Λιμπαρντόνι και ο γενικός διευθυντής Σκοτ Ζολίνσκι είναι στο πλάι μου και με έχουν κάνει να νιώθω το Τέξας σαν να είμαι στο σπίτι μου. Έχω πολλή στήριξη και με πιστεύουν τόσο ως αθλητή όσο και ως προπονητή και έχουν επενδύσει επάνω μου όλα τους τα όνειρα για την αθλητική ακαδημία. Θα κάνω λοιπόν ότι θα έκανε κάθε γνήσιος και περήφανος Έλληνας με όνειρα και δυνατότητες και θα δώσω πίσω όλη αυτή την εμπιστοσύνη μέσω των επιτυχιών μου αλλά και των επιτυχιών των Αμερικανών αθλητών μου».

Ο διπλός στόχος του 2016
Στο κάδρο των αγωνιστικών του στόχων βρίσκονται δύο διοργανώσεις, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μάστερς στο Λονδίνο και οι αμερικανικοί αγώνες στο Βανκούβερ, όμως η προετοιμασία του χρειάζεται μεγάλη προσοχή, όπως επισημαίνει ο ίδιος: «Μετά τους συνεχείς τραυματισμός και τις δύσκολες καταστάσεις υγείας στην οικογένειά μου, έμεινα εκτός προπονήσεων για τρεις μήνες και τώρα αποφάσισα πως ήρθε η ώρα. Το μόνο για το οποίο προσεύχομαι στο Θεό είναι η καλή υγεία όλων μας και ένα μεγάλο χαμόγελο αισιοδοξίας για δύναμη στο αύριο. Ξεκίνησα χθες την προετοιμασία και επίσημα αλλά πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, γιατί και τα γόνατα αλλά και οι γαστροκνήμιοι είναι πολύ ευαίσθητοι και εύκολα θα τραυματιστούν. Ξεκινάω σύντομα ένα πρόγραμμα ειδικής διατροφής για βελτίωση της ενέργειάς μου αλλά και του μυϊκού μου συστήματος με την εξαιρετική διατροφολόγο, Αναστασία Κόκκαλη από τη Θεσσαλονίκη και βρίσκομαι σε τροχιά πολύ προσεκτικής και μεθοδικής προετοιμασίας με το μέντορα μου Γκρεγκ Λουγκάνις και τους προπονητές μου Άλεξ Βολελούνγκα και Κριστίν Λιμπαρντόνι, στους οποίους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και με τους οποίους κατάφερα το προηγούμενο καλοκαίρι να κερδίσω για άλλη μια φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα».aquaplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου