Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Καταδύσεις-Τζιβόπουλος στο "Πρακτορείο 104.9 FM": «Στόχος μου να αποτελέσω πρότυπο για τα νέα παιδιά και να δουλέψω με αυτά» 02/09/2015 14:43 ΑΠΕ



Παγκόσμιος πρωταθλητής που τιμά τα εθνικά χρώματα, με διακρίσεις, μετάλλια και πρωτιές στον υγρό στίβο και ειδικότερα στις καταδύσεις, έβγαλε το αγώνισμα έξω από τα ελληνικά όρια κι έγινε εδώ και μερικά χρόνια ο σημαντικότερος πρεσβευτής του αθλήματος στην Ελλάδα και από τους κορυφαίους στον κόσμο.
Ο Στέφανος Ευάγγελος Τζιβόπουλος είναι κάτι αρκετά παραπάνω από όλα όσα σηματοδοτούν την αθλητική δράση του και τις τεράστιες επιτυχίες του. Είναι αθλητής με κάθε έννοια του όρου, που τον χαρακτηρίζει η ευγενής άμιλλα, η ευγένεια, το ήθος, η αθλητική καλλιέργεια και προσπάθεια, αλλά κυρίως η έντονη αγάπη γι' αυτό που υπηρετεί και κάνει. O Στέφανος Ευάγγελος Τζιβόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, απ'όπου κατάγεται ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του κατάγεται από τους Προμάχους Αλμωπίας. Έκανε σπουδές στην φυσικοθεραπεία και Κοινωνική εργασία και οι διακρίσεις του πολλές.
Στις πιο πρόσφατες διακρίσεις του συμπεριλαμβάνονται: 3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο πρωτάθλημα 25+ 11 φορές Πρωταθλητής ΗΠΑ στο Εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ 21+ 4 φορές πρωταθλητής Αμερικανικής ηπείρου στους Παναμερικανικους αγώνες στο Λάργκο της Φλόριντα Παγκόσμιος πρωταθλητής 25+ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ στα 3μ. τραμπολινο το 2014 Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 3μ. και στα 10μ. συγχρονισμένων με τον Ηρακλή Σακκαλή στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου 25+ στο Καζάν της Ρωσίας και δύο φορές ασημένιος και μια φορά χάλκινος παγκοσμιονικης στο ατομικό των 10μ. και στις συγχρονισμένες με το Σακκαλη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ. Όλα αυτά από έναν αθλητή που μολονότι ζει στις ΗΠΑ, δεν ξεχνάει την Ελλάδα, που όχι λίγες φορές τον πληγώνει και φυσικά την επισκέπτεται με την κάθε ευκαιρία που βρίσκει.
Τον σπουδαίο αθλητή φιλοξένησε ο ρ/σ "Πρακτορείο 104.9 FM", όπου μας αποκάλυψε τις σκέψεις του και τις φιλοδοξίες του. "Δεν ήμουν σίγουρος αν ήθελα και αν θα μπορούσα να πάω στο Καζάν, γιατί ήμουν τραυματίας πέρυσι από το Μόντρεαλ και γιατί δεν είχα κάνει ολοκληρωμένη αποκατάσταση στο πόδι μου και ήθελα μάλλον να εστιάσω περισσότερο στην φροντίδα μου και να αφοσιωθώ στα επαγγελματικά μου. Οπότε, έχοντας τρεις παγκόσμιους τίτλους, 11 πρωταθλήματα Αμερικής και άλλες σημαντικές διακρίσεις, ήταν κάποια πράγματα που με κάλυπταν πλήρως. Για να είμαι και πιο ειλικρινής, πρέπει να πω ότι, για να πάω στους Ολυμπιακούς, πρέπει να μπω σε αυξημένους ρυθμούς και να μην κάνω κάτι άλλο. Οι Ολυμπιακοί είναι κάτι πολύ σημαντικό και, για να πάει κάποιος αθλητής, πρέπει να σταματήσει ό,τι άλλο κάνει και να αφοσιωθεί μόνο εκεί. Προσωπικά το ολυμπιακό μετάλλιο για μένα είναι η επαγγελματική θέση που έχω στις ΗΠΑ, η δουλειά μου και η υγεία η δική μου και των δικών μου. Αυτό που έχω να πω είναι πως ο στόχος μου είναι να αποτελέσω πρότυπο για τα νέα παιδιά και να δουλέψω με αυτά. Αυτό που με ενοχλεί είναι η ζήλεια, ο φθόνος και αδικία και αυτό που βλέπω είναι πως οι Έλληνες είναι καλοί όταν είμαστε ενωμένοι. Έγώ δουλεύω σαν αθλητής για όλους τους αθλητές. Καλό θα ήταν αυτοί που κρίνουν τους άλλους συναθλητές τους, να εστιάσουν λίγο παραπάνω στο άθλημα και να σεβαστούν τον καθένα που προσπαθεί. Νιώθω πολύ ευλογημένος γιατί, παρά τον τραυματισμό μου, στάθηκα στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου και με την συνδρομή του συναθλητή μου, Ηρακλή Σακκαλή, φτάσαμε στην επιτυχία. Η διοργάνωση στο Καζάν ήταν η καλύτερη που πήρα μέρος, γιατί οι άνθρωποι εκεί δημιούργησαν τις καλύτερες συνθήκες κι εγώ είμαι παραπάνω από ευγνώμων για ό,τι έκαναν οι Ρώσοι διοργανωτές για μένα και όλους τους άλλους αθλητές. Σ' αυτή την χώρα εδώ στην Ελλάδα που ζούμε, θέλουμε καλές ειδήσεις και καλή ψυχολογία, γιατί αυτό χρειαζόμαστε και οι διακρίσεις είναι ενέσεις αισιοδοξίας μέσα στην δυσκολία των καιρών που περνάμε με την πολιτικοοικονομική συγκυρία που ζούμε και, όταν βλέπεις την σημαία σου να ανεβαίνει στο ψηλότερο σημείο του ιστού, είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Θα έλεγα ακόμα πως, αν ζούσα και λειτουργούσα εδώ στην Ελλάδα, ίσως να μην ήμουν αυτός που είμαι τώρα, γιατί οι Αμερικανοί που με δέχτηκαν, μου έδωσαν τα πάντα και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί τους χρωστάω πολλά, γιατί με πίστεψαν, με σεβάστηκαν, μου έδωσαν από τις καλύτερες δουλειές που μπορούσα να έχω και με έκαναν αυτό που είμαι. Θεωρώ πως οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη πατρίδα μου".
- Πώς είναι το επίπεδο των καταδύσεων στην χώρα μας;
-"Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά γίνονται προσπάθειες από ανθρώπους που ενδιαφέρονται. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους σταθερούς βατήρες στη Θεσσαλονίκη και αυτή η πόλη που έχει δυο παγκόσμιους πρωταθλητές, τον Σακκαλή κι εμένα, χρήζει άμεσης προσοχής. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τις διοικήσεις των κολυμβητηρίων κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να καλυφθούν τα εκκρεμή θέματα και καλύπτουν τις ανάγκες. Ομως χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου