Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Διαβεβαιώσεις για τους Τσιποροπαραγωγούς


Διαβεβαιώσεις στους αποσταγματοποιούς
Αντιθέτως ο ΟΟΣΑ προβλέπει συστηματικούς και έντονους ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επιβολή υψηλών προστίμων στη λαθραία διακίνηση τσίπουρου – τσικουδιάς. Θέμα που είχε επισημάνει και η Ομοσπονδία με παρεμβάσεις της.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία, που μέλος της είναι και ο Σύλλογος Σητείας, τονίζει πως ο κλάδος δέχεται επιθέσεις από βιομηχάνους αποσταγματοποιούς που επιχειρηματολογούν αβάσιμα κατά του προϊόντος που διατίθεται χύμα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία Ν2969/01. Πραγματικό πρόβλημα υπάρχει όμως με την εισαγωγή χύμα τσίπουρου, τσικουδιάς και όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, μεγάλες ποσότητες αμφιβόλου ποιότητας προϊόντος έχουν κατακλύσει την αγορά. Η παράνομη διακίνηση νοθευμένης τσικουδιάς είχε φτάσει μάλιστα και στη Βουλή, ενώ την είχε καταγγείλει και ο πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός.
Ζητούμε από το Υπουργείο Οικονομικών τον διαχωρισμό από τους παρανομούντες και το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε ονομασία παραγωγού σε συσκευασία πάνω από 2 λίτρα στην διακίνηση του προϊόντος.
Επίσης καλούμε τους φίλους παραγωγούς να γραφτούν στον Σύλλογο Σητείας για να κατοχυρώσουν την άδεια του καζανιού και να έχουν ενημέρωση, διότι όπως βλέπουμε καθημερινά, οι εξελίξεις στον κλάδο μας θα είναι ραγδαίες
Ο Πρόεδρος Ξενικάκης Κωνσταντίνος
Ο Αντιπρόεδρος Συκιανάκης Αντώνης
Ο Γραμματέας Πρατικάκης Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου