Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

O Βαγγέλης Τσαβδάρης


ΆΚΥΡΟ στο Δημοψήφισμα διότι το δίλλημα είναι εκβιαστικό , πούστικο και δεν μας λέει ο πρωθυπουργός τι συνεπάγεται το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ . Διότι μας καλεί να ψηφίσουμε ΟΧΙ στα μέτρα των θεσμών - τρόικας τα οποία κατά 90% είναι τα κατάπτιστα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες στις Βρυξέλλες. Οπότε μας ζητάει τι ? Να ψηφίσουμε ΟΧΙ στα μέτρα που πρότειναν οι ίδιοι? Και την επομένη τι ? Θα διαπραγματευτούν στην Ευρώπη απο ποιά βάση ? Πείτε μας τι ακολουθεί την επόμενη μέρα!! Υπάρχει κανένας έλληνας πολίτης που να θέλει περισσότερα μέτρα , φόρους ή μείωση μισθών και συντάξεων? ΚΑΝΕΙΣ !! Αν ψηφίσει ο λαός ΝΑΙ , και πάλι δεν μας διασφαλίζει κανένας οτι θα μείνουν στα μέτρα 90% Τσίπρας + 10% θεσμοί - τρόικα , διότι και πάλι το μόνο ενυπόγραφο έγγραφο είναι αυτό του πρωθύπουργου με τα 8 δις. μέτρα! Δεν μας διασφαλίζει κανείς οτι οι δανειστές θα αρκεστούν σ αυτά με τις με μετατροπές που έκαναν και οι ίδιοι πριν η Ελλάδα φύγει απο τις διαπραγματεύσεις και κηρύξει δημοψήφισμα.
Και ενα τελευταίο ερώτημα, γιατί αποφάσισε τώρα η κυβέρνηση να κάνει το δημοψήφισμα , ξέροντας οτι τέλος Ιουνίου τελειώνει το πρόγραμμα ? Αφού απο την αρχή δεν τα έβρισκαν με τους δανειστές γιατι δεν έθεσε τότε το δίλλημα , που και ρευστότητα θα υπήρχε στις τράπεζες και χρόνος θα υπήρχε για διαπραγμάτευση μετά το δημοψήφισμα!Και ζήτησε παράταση την ημέρα που ανακοίνωσε το δημοψήφισμα , ξέροντας οτι είναι ανέφικτο επειδή πρέπει να εγκριθεί η παράταση από τα κοινοβούλια των κρατών - μελών της Ευρωζώνης. Οπότε ψέματα ! Η μπλόφα και η διαπραγματευτική μας γραμμή - ''αν δεν με βοηθήσετε θα αυτοκτονισώ και θα σας στοιχίσει και εσάς '' όπως και η ''δημιουργική ασάφεια'' και άλλα πολλά είναι πέρα για πέρα ΗΛΙΘΙΑ και χωρις κανένα συντεταγμένο σχέδιο. Και η επιτυχία αυτής της τακτικής είναι προς το παρόν το κλείσιμο των τραπεζών , έλεγχος καταθέσεων με πλαφόν ανάληψης , πρωτόγνωρο για την Ελλάδα , συν οτι όλοι οι φόροι και τα μέτρα των καταπτηστων μνημονιακών κυβερνήσεων ισχύουν ακόμα! ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ!
ΑΚΥΡΟ στο ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ , γιατί η κυβέρνηση , μας λέει παράφορα ΨΕΜΑΤΑ , ,γιατι το ΔΗΛΙΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ, γιατί δεν μας έχει δώσει ορίζοντα λύσης και τι θα ακολουθήσει στο ΝΑΙ ή στο ΟΧΙ , ΑΚΥΡΟ διότι κανείς δεν θέλει καινούργιους φόρους και μέτρα και ΑΚΥΡΟ γιατί κανείς δεν θέλει την χρεοκοπία , την έξοδο απο το ευρώ ή και την Ευρωπαικη Ένωση που μπορεί να έχουν απρόβλεπτες διαστάσεις!
ΑΚΥΡΟ για να καταλάβει η κυβέρνηση οτι δεν έχει καμία εντολή να χρεοκοπίσει την χώρα και να την οδηγήσει σε άγνωστα μονοπάτια ! ΑΚΥΡΟ για ψήφο διαμαρτυρίας στην πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου