Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Παυλος Κελεσιδης


Φίλες και φίλοι, 
η εντολή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη και στις 5 Ιουλίου του 2015 ήταν καθαρή και προσγειωμένη.
Αγώνες και μάχες για το δίκιο του λαού μέσα στην Ευρώπη. Μάχες με όλες τις χώρες που βιώνουν την ίδια λιτότητα με έμας ή που δεν συμφωνούν μ'αυτήν (την λιτότητα)απέναντι στην απαράδεκτη και εκβιαστική ολιγαρχία που καπηλεύεται την Ενωμένη Ευρώπη.
Μια Ευρώπη που έδειξε το πρόσωπό της βάζοντας εκβιαστικά το πρόσταγμα της.
Μια Ευρώπη που παρά την παραδοχή όλων των εμπλεκομένων ότι το πρόγραμμα λιτότητας που επέβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα δεν οδηγεί πουθενά, αλλά επιμένουν ακάθεκτοι.
Μια Ευρώπη..(Γερμανία) που έδειξε περίτρανα το πραγματικό της πρόσωπο, που δεν έχει καμία σχέση με την αλληλεγγύη και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε, σε πείσμα ορισμένων εντός και εκτός της Ελλάδας, να βάλει τις βάσεις στην Ευρώπη για περισσότερη αλληλεγγύη και δημοκρατία.
Το πρόβλημα με την συμπεριφορά των δανειστών δεν το έχει μόνο η χώρα μας αλλά και οι άλλοι. Δεν έχουμε πλέον τους πάντες απέναντί μας. Οι συμμαχίες άρχισαν να φαίνονται.
Το κυρίαρχο με την συμφωνία είναι ότι σώθηκαν οι τράπεζες στην χώρα μας άρα και οι καταθέσεις όλων αυτών που για ιδεολογικούς λόγους εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν φυγάδευσαν τα χρήματα τους έξω ή τα έκρυψαν στα ντουλάπια τους.
Φίλες και φίλοι,, ΝΑΙ σκληρά τα μέτρα.
Με την φυγή όμως δεν κερδίζουμε ΤΙΠΟΤΑ.
Μπορεί να χάθηκε μια μάχη, ΟΧΙ όμως ο πόλεμος. Και για να συνεχίσουμε τον πόλεμο πρέπει να είμαστε παρόν σε όλες τις μάχες του.
Φίλες και φίλοι, όποιος θέλει να κάθετε ασφαλής σε μια καρέκλα και να δρέπει καρπούς ιδεολογικούς, χωρίς να σκέφτεται το μέλλον του λαού, να αναλάβει και τις ευθύνες του.
Ο Αλέξης ο Τσίπρας ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ όσο κανείς άλλος. Το αναγνωρίζουν όλοι , φίλοι και εχθροί.
Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε άλλη περίπτωση..
Μην δειλιάζετε, άλλωστε η διαπραγμάτευση με αρκετούς πλέον φίλους δίπλα μας συνεχίζεται.
Μην λησμονείτε τι πέτυχε ως τα τώρα αυτή η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες κυβερνήσεις στην Ευρώπη, να είστε σίγουροι.
Υ.Γ. Αν είχαμε ένα Grexit, ποιοι άραγε θα το χρεώνονταν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου