Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Στον εισαγγελέα ύποπτα δάνεια 5 δισ. από την ΑΤΕ

Π. Νικολούδης: Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο και τώρα είναι η σειρά της τακτικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει το δύσκολο έργο της απόδοσης ευθυνών για κάθε ένα από τα 1.300 αγύριστα δάνεια
Τον φάκελο των δανείων που χορήγησε η Αγροτική Τράπεζα από το 2000 μέχρι το 2012 προτίθεται να ανοίξει η Δικαιοσύνη μετά το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός κατά της Διαφθοράς Παν. Νικολούδης, διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας «πόρισμα» σχετικά με τις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.
Τονίζεται ότι με το πόρισμα αυτό και τη σχετική έκθεση ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον κ. Παν. Νικολούδη: «Χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισ. ευρώ. Το παραπάνω πόρισμα αφορά δείγμα μόνο του συνολικού αριθμού των παρανόμως χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων.
Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο και τώρα είναι η σειρά της τακτικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει στον δρόμο αυτό και να διεκπεραιώσει το πραγματικά δύσκολο έργο της απόδοσης ευθυνών για κάθε ένα από τα 1.300 αγύριστα δάνεια.
Είμαστε βέβαιοι ότι, παρά τις δυσκολίες χειρισμού αυτής της τεράστιας σε όγκο υπόθεσης, η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της με επιτυχία.
Ηδη, όμως, αποκαλύπτονται όλα εκείνα για τα οποία κατ΄ επανάληψιν κάναμε λόγο και τώρα πλέον έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μορφή, και κυρίως έχουν συγκεκριμένα ονόματα, έστω κι αν έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Η ποινική έρευνα, που θα ακολουθήσει, θα αποκαλύψει ολόκληρο το παγόβουνο και τότε θα γίνει σε όλους σαφές ότι το 'σκάνδαλο της ΑΤΕ' δεν είναι απλά και μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά πρωτίστως και κυρίως ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου