Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Αποκλειστικό :Συνέντευξη του Νίκου Ρίζου Υποψήφιου βουλευτή του Ποταμιού στην Πέλλα

Kύριε  Κόγιο, κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ   που για πολλοστή φορά φιλοξενείτε στη σελίδα σας τις απόψεις μου και κατ’ επέκταση  τις απόψεις  ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ. 
ΕΡ. Ποιες είναι  οι θέσεις του κόμματός σας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά  τους δανειστές και τι πρέπει να γίνει ; 
ΑΠ. Οι θέσεις του κόμματος είναι ξεκάθαρες: Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Είναι  θέσεις μεταρρυθμιστικές,
  με τη χώρα μας ρυθμιστή των εξελίξεων και κέντρο της Ευρώπης. Αυτής της ατελούς ένωσης που θέλουμε και εμείς να αλλάξει, να γίνει πιο ανθρώπινη, πιο αλληλέγγυα και  πιο δίκαιη. Δε θα αναλύσω τους τρόπους, δε θα αναλύσω τις θέσεις για το εργασιακό, τις συντάξεις, το χρέος. Μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα χρέους με χρηματοδότηση από τις γερμανικές επανορθώσεις;  

Απάντησε ο κ. Τσίπρας μέσα στη Γερμανία: «ΟΧΙ, δεν είναι υλικές οι απαιτήσεις μας από τη  Γερμανία».  
Δεν έχει δίκιο, βέβαια. Υπάρχουν και υλικές απαιτήσεις και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ τις αξίωσε μέσα στη Γερμανία . Το κατοχικό δάνειο, ας πούμε, είναι και παραμένει μια υλική απαίτηση. Όπως και οι αποζημιώσεις στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα…. Λύσεις υπάρχουν χιλιοειπωμένες και εν πολλοίς εφαρμοσμένες σε άλλα κράτη .Όπως και στην  Φιλανδία που  έχασε και αυτή το 20% από το ΑΕΠ της, αλλά δεν την ακούσαμε πουθενά. Το έλυσαν χωρίς καμία προσφυγή σε κανέναν οργανισμό, γιατί έκαναν μεταρρυθμίσεις και επειδή είχαν ένα οργανωμένο κράτος.  Μακάρι, να υπήρχε χρόνος και τρόπος να εφαρμοστούν όλα αυτά που έγιναν στη Φιλανδία και στη χώρα μας, ώστε τα παιδιά  και τα εγγόνια μας να έχουν ένα καλύτερο αύριο .Στο δια ταύτα όμως ,στο σήμερα. Θα σας πω πως δεν έχουμε χρόνο και πως  ο χρόνος έχει κυλήσει εναντίον μας και  αυτό διότι με τα αλλεπάλληλα διαπραγματευτικά λάθη και τη  συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των εταίρων ή δανειστών, κατά την προσφιλή διατύπωση  της  κυβέρνησής  μας,  η μόνη λύση είναι αυτή που προτείνει ο κύριος  Λαπαβίτσας . Διότι, όπως λέει και ο υπουργός εσωτερικών, κύριος Βούτσης: «η συμφωνία που θα έρθει αυτήν τη στιγμή, θα κάνει να φαντάζει το mail Xαρδούβελη,  παράδεισος». 
ΕΡ. Θα συνεργαζόσασταν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση ; 
ΑΠ. Αυτά, κύριε Κόγιο είναι αστειότητες! Αυτήν  τη στιγμή, υπάρχει κυβέρνηση με νωπή εντολή που έχει εκλεγεί με το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ι προγραμματικές θέσεις  ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ διαφέρουν από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, το να λέμε ότι  θα ψηφίσουμε ένα σχέδιο που θα κρατήσει  την Ελλάδα στο ευρώ και στην  Ευρώπη, δε σημαίνει ότι  θα συγκυβερνήσουμε και ότι  θα δώσουμε λευκή επιταγή . 
Για να καταλάβετε, ακούστε και αυτό που είπε ο  υπουργός Δημόσιας Τάξης: «Εδώ συμβαίνει το εξής οξύμωρο, καθώς  αντί να με κριτικάρει και να με σχολιάζει ως υπουργό η αντιπολίτευση, μου κάνει συνεχώς αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ». Καταλαβαίνετε, λοιπόν ότι στην παρούσα φάση και  με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο να κυβερνήσουν οι ίδιοι με τους δικούς υπουργούς  Πόσω  μάλλον να συγκυβερνήσουν με μας! 
ΕΡ. Πολλοί σχολιάζουν ότι το κόμμα σας έγινε για να συγκυβερνήσετε με τη Νέα Δημοκρατία.  Τι απαντάτε ; 
ΑΠ..Το κόμμα ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2014 και όχι τον Ιανουάριο του 2015 .Άρα με βάση αυτό το  συνωμοσιολογικό  σενάριο, ένα χρόνο πριν ο Σαμαράς  έδωσε εντολή για ίδρυση του  «Παραπόταμου», για να ανακόψει το τεράστιο κίνημα και τη ροή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε, και το ΠΑΣΟΚ μάς έβαλε, γιατί η Δάφνη, λένε, είναι θεία μας, όπως και ο Μπόμπολας μας έβαλε, γιατί είμαστε το κόμμα των εργολάβων! Ξέρετε κάτι όμως; Επειδή πραγματικά είμαστε ένα κόμμα με νέους και όχι με ανθρώπους του κομματικού σωλήνα και του παρελθόντος, κάθε τόσο θα ξεφυτρώνει και μια συνωμοσία, εφόσον δεν μπορούν να  βρουν κάποιο λεκέ. Σήμερα, λένε ότι μας έβαλε ο Σαμαράς, χθες ότι μας έβαλε ο Σημίτης με τον  Μπόμπολα! Και  αύριο; Μήπως  η Μέρκελ Μόνο λάσπη… 
Γιατί  
Ενάμιση  χρόνο τώρα μας ψάχνουν και μας ξεσκονίζουν, μπας και βρουν κάτι εναντίον  μας, αλλά δυστυχώς για αυτούς  μένουν μόνο στη συνωμοσιολογία και στη λάσπη. Έτσι ήταν η πολιτική δημαγωγία και ο λαϊκισμός ΠΑΝΤΑ. Δε θα αλλάξει τώρα! 
ΕΡ. Πώς αξιολογείτε τη Δημοτική Αρχή Αλμωπίας μέχρι
 σήμερα ;   
ΑΠ. Η δημοτική αρχή μοιάζει εγκλωβισμένη στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία και στην οικονομική συγκυρία  που περνάει η χώρα και χωρίς κανένα σχέδιο να απεγκλωβιστεί από αυτήν  την επώδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας  .  
Εγώ πάλι θα ήθελα από τη δημοτική αρχή να ακολουθήσει το παράδειγμα δήμων της χώρας που προσπαθούν και έχουν διορθώσει κατά πολύ τα οικονομικά τους και τις υποδομές τους . Τα παραδείγματα δεν είναι πολλά, αλλά είναι αρκετά ( δήμος Θεσσαλονίκης,   δήμος Αθηναίων,  δήμος Τρικκαίων (Τρικάλων)  δήμος Ανάβρας και  δήμος Ξάνθης). Νομίζω ότι και η  δημοτική μας  αρχή μπορεί, αρκεί  να τολμήσει. Ο χρόνος τουλάχιστον είναι με το μέρος της, καθώς  έχει ακόμη τέσσερα  χρόνια  να μας πείσει όλους ότι άξιζε την πενταετή θητεία που της δώσαμε .   
ΕΡ. Τέλος μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα των συζητήσεων-διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με τους δανειστές. 
ΑΠΤέσσερις μήνες σπατάλησαν,  για να πείσουν τους πολίτες  ότι γίνεται σκληρή, υπερήφανη διαπραγμάτευση, για πρώτη φορά. Τέσσερις μήνες διαφήμιζαν τις κόκκινες γραμμές τους που τις άλλαζαν διαρκώς θέση. Προχτές ήρθε ο λογαριασμός αυτής της κούφιας περηφάνιας και ήταν ασήκωτος. Οι ίδιοι ομολογούν  επισήμως πια ότι βρίσκονται ακόμα στην αφετηρία της διαπραγμάτευσης, αλλά μία αφετηρία  χειρότερη από εκείνη των προκατόχων τους, έχοντας χάσει τη μόνη πραγματικά ευεργετική αλλαγή που έγινε στην Ευρώπη, δηλαδή την ποσοτική χαλάρωση . Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ωφελήθηκε η Κύπρος από αυτήν την αλλαγή, όπως  και όλες οι χώρες του Ευρώ.    
  Οι κανόνες είναι οι ίδιοι, οι εταίροι επίσης, οι συνθήκες πιο ευνοϊκές, ο μόνος παίκτης που άλλαξε και πέτυχε θεαματικά χειρότερα αποτελέσματα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.  Ο Αλέξης Τσίπρας θα υπογράψει συμφωνία στο τέλος. Είναι αρκετά έξυπνος, ώστε  να μη συνδέσει το όνομά του με την καταστροφή της χώρας, αλλά δυστυχώς αρκετά πονηρός, ώστε αυτές τις «λαστιχένιες» κόκκινες γραμμές να τις τραβήξει μέχρι το χείλος του γκρεμού. 
 Nα κλείσω με ένα από τα δεκαέξι σκίτσα που διάλεξε ο Μανόλης Γλέζος, για να σχολιάσει την  επικαιρότητα . 


Νίκος Ρίζος 
Από  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ  Πέλλας                                                                            Αριδαία Τρίτη 9/6/2015 

4 σχόλια:

  1. Αοριστολογίες και φιλοσοφίες πες μας κατι συγκεκριμένο κυριε Νικο ,οταν λες μεταρυθμίσεις τι θες να πεις να τα ξεπουλισουμε όλα για ενα πιατο ή μηπως να παρουν τα σπιτια μας οι ερωπαίοι και μεις να ζούμε σε καλύβες ;
    δεν ειπες κύριε Ρίζο τις δικές σας γραμμές ποιές είναι ; ή δεν εχετε και τα χαρίζετε όλα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλοι Ανθρωποι βγάζουν το ψωμί τους δουλευοντας και καποιοι άλλοι δουλευοντας τον κόσμο .Τελικά κάλα μας κάνουν και μας συμπερι΄φέρονται ,ως ιθαγενεις ,καποιοι πονηροι, τα λεφτοδεντρα ερχονται .

      Διαγραφή
  2. Ραχήλ, Μιχελογιαννάκης, Πετράκος και άλλοι 19 ζητούν να έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για αυξήσεις σε μισθούς. Αυτά ειναι πολιτική , τι να μας πουν οι ποταμίσοι , λεφτα υπαρχουν θα τα τυπωσει η Ραχήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. athensvoice.gr/article/city-news-voices/πολιτικη/51-μύθοι-από-την-καλύτερη-χώρα-του-κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή