Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Με εντολή του Δήμου Αλμωπίας η κατεδάφιση του σπιτιού του Μ. Λουντέμη !




Ο Δήμαρχος Αλμωπίας  Δημήτρης Μπίνος για το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη ....



Με εντολή του Δήμου Αλμωπίας ,υποχρεώθηκαν οι κληρονόμοι του Μενέλαου Λουντέμη να κατεδαφίσουν , το ερειπωμένο σπίτι στον Εξαπλάτανο. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων  σε απάντηση του ένας από τους κληρονόμους του , Γρηγόρης Τσίτσος.


    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 


Για την ενημέρωση σας σχετικά με την είδηση του θέματος που εκδόθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναδημοσιεύτηκε σήμερα από μεγάλο μέρος του ηλεκτρονικού τύπου, Θέλω να σας ενημερώσω για τα παρακάτω.

Πράγματι το πρωί της Παρασκευής 12-6 εγώ και ο αδελφός μου ως κληρονόμοι τμήματος της κατοικίας ΛΟΥΝΤΕΜΗ στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας κατεδαφίσαμε με δικές μας δαπάνες, ότι είχε απομείνει από την φερόμενη ως κατοικία Μενέλαου Λουντέμη φυσικά όχι με δική μας πρωτοβουλία, όπως ανακριβώς αναφέρεται, αλλά πειθαρχώντας στο υπ αριθμ. 4/17-12-2014 πρωτόκολλο επικίνδυνης οικοδομής που κοινοποιήθηκε με το υπ αριθμ. Πρωτ.15557/2/6/15 εγγράφο του ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ που μας επιδόθηκε την 5-6-2015.
 
Βάσει του ανωτέρω πρωτοκόλλου διατάσσεται ρητά η κατεδάφιση του ακινήτου εντός τριών (3) ημέρων από την επίδοση του(5-6-15) αποκλείοντας μάλιστα κάθε ένσταση επ αυτού. Στην περίπτωση δε αμέλειας μας ο δήμος εντέλλεται να το κατεδαφίσει και να χρεώσει τα έξοδα στους κληρονόμους με την απειλή ενός τεράστιου χρηματικού ποσού τόσο για τα σημερινά δεδομένα όσο και για τα προσωπικά μας οικονομικά δεδομένα.

Επειδή εκ των φερομένων ως κληρονόμων εγώ και ο αδελφός μου Νικόλαος είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε αποδεχθεί την κληρονομιά επί του ακινήτου, κατά ποσοστό 8/32 εκ μέρους της γιαγιάς μας ΔΟΜΝΑΣ (Μητέρας του ΛΟΥΝΤΕΜΗ) και κατά ποσοστό 6/32 εκ μέρους της μητρός μας ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ (Αδελφής του ΛΟΥΝΤΕΜΗ), ήτοι οι δυο μας από κοινού είμαστε κάτοχοι ποσοστού 14/32 εξ αδιαιρέτου επι του εν λόγω ακινήτου. Εξ αυτού θεωρώ ότι η απειλή καταλογισμού των εξόδων κατεδάφισης εκ μέρους του Δήμου έχει βάσει μόνο ως προς το πρόσωπο μας και για τον λόγο αυτό ενεργήσαμε άμεσα και με δικές μας δαπάνες κατεδαφίσαμε το ακίνητο, εκπρόθεσμα παραβιάζοντας την προθεσμία των τριών ημερών, με κίνδυνο να προλάβει ο Δήμος Αλμωπίας και να προβεί εκείνος την κατεδάφιση του με τις αναφερόμενες οικονομικές συνέπειες εις βάρος μας.

Η μεγαλύτερη μου έκπληξη όμως ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε Ο Δήμος Αλμωπίας που επικαλείται ψευδόμενος ασύστολα ότι η κατεδάφιση του ακινήτου έγινε με πρωτοβουλία των κληρονόμων και ότι πληροφορήθηκαν την κατεδάφιση από τον τύπο. Ειλικρινά θλίβομαι βαθιά , την στιγμή μάλιστα που χωρίς να έχω καμία υποχρέωση, από απόλυτο και μόνο σεβασμό προς τις τοπικές αρχές, το πρωί της έναρξης της κατεδάφισης επισκέφθηκα τον Δήμαρχο για να τον ενημερώσω, λόγω του προγράμματος του κατάφερα να τον δω μόνο για δυο λεπτά στον διάδρομο και τον ενημέρωσα για την έναρξη της κατεδάφισης και αυτός δεν εξέφρασε καμία άγνοια, έκπληξη ή έστω κάποια αντίρηση.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να πιστέψω ότι μπορούν κάποιοι να ψεύδονται εν πλήρη γνώση του ψεύδους τους θεωρώ την ανακοίνωση απλά ατυχή που οφείλεται αποκλειστικά στην έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης πιστεύοντας ότι εκδόθηκε εν αγνοία του Δημάρχου τον οποίο προσωπικά σέβομαι και εκτιμώ.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι με την κατεδάφιση της φερόμενης ως κατοικίας του Μενέλαου Λουντέμη τελειώνει μια αδιάκοπη προσπάθεια σπίλωσης με κατηγορίες εναντίον των κληρονόμων. Κάθε φορά που

ανακινείται το θέμα οι αρμόδιοι με μεγάλη ευκολία μεταβιβάζουν την ευθύνη στους κληρονόμους κατηγορώντας τους ότι απαιτούν αμύθητα ποσά ή έχουν παράλογες αξιώσεις αν και γνωρίζουν ότι όποια πρόταση τους, προφορικά μας έχει υποβληθεί, έχει γίνει δεκτή χωρίς όμως ποτέ να γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια υλοποίησης εκ μέρους των αρμοδίων. Οι μοναδικές έγγραφες προτάσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα είναι μόνο εκ μέρους των κληρονόμων. Η πρώτη την 20/8/2008 και η δεύτερη την 12/3/2015 και αφορούν και οι δυο την πρόταση για δωρεά του ακινήτου, συμπτωματικά δεν πήραμε απάντηση σε καμία από αυτές μέχρι και σήμερα. 

Σε όλα αυτά δεν συνυπολογίζω το τεράστιο ψυχικό κόστος με τον εξαναγκασμό μας να κατεδαφίσουμε οι ίδιοι το σπίτι που βιώσαμε τα δύσκολα και ταυτόχρονα όμορφα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια.
 
Συνημμένα συνυποβάλλω όλα τα έγγραφα στοιχεία που πιστοποιούν όσα αναφέρω παραπάνω και παρακαλώ για την αποκατάσταση της αλήθειας στο μέτρο του δυνατού.

Με εκτίμηση
ΤΣΙΤΣΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΣΤΡ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 1α ΘΕΡΜΗ  
Τ.Κ 57001
Τηλ. 6983525430

2 σχόλια:

  1. δραστηριοι οι κληρονομοι τώρα, τόσο καιρό πετούσαν αετό για να μην γινει τίποτε με το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη τώρα τους έπιασε κάψα μεγάλη ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σε πείραξε εσένα ή τα ψέμματα που αράδιασε ο Δήμαρχός σου στο δελτίο τύπου που έβγαλε!!!!!!!!!

      Διαγραφή