Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Επανεκλογή Μπλάτερ στην ηγεσία της FIFA


Ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA καθώς ο αντίπαλός του πρίγκιπας Άλι, αποσύρθηκε από τη δεύτερη ψηφοφορία. Αυτή θα είναι η 5η συνεχόμενη θητεία του (η πρώτη το 1998!) μετά τις εκλογές που έγιναν στη Ζυρίχη την Παρασκευή. 

Στον πρώτο ο Σεπ Μπλάτερ έλαβε 133 ψήφους έναντι 73 του Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν. Ο πρόεδρος της FIFA είχε να αντιμετωπίσει και τις πρόσφατες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Διαφθορά που αφορά και στην ανάθεση του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ. 

Όπως είπαμε, ο Σεπ Μπλάτερ στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 133 ψήφους από τα 209 μέλη της FIFA που πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία, ενώ ο Αλί Μπιν αλ Χουσεΐν πήρε 73. 

Έτσι, η διαδικασία πήγε σε δεύτερος γύρος από τη στιγμή που ο Ελβετός δεν είχε συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνταν (ήθελε 139 ψήφους) στον πρώτο. Μόνο ο Πρίγκιπας της Ιορδανίας απέσυρε την υποψηφιότητά του αποδεχόμενος ουσιαστικά την ήττα του.Μπλάτερ: «Κανείς δεν είναι τέλειος...»

Ο Σεπ Μπλάτερ στην ομιλία του μετά την επανεκλογή του τόνισε ότι θα ξαναβάλει το καράβι της FIFA σε πορεία. Παραδέχθηκε πως κανείς δεν είναι τέλειος, άρα και ο ίδιος, ενώ τόνισε πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είπε ακόμα ότι μετά το τέλος της 5ης θητείας του θα παραδώσει την προεδρία στον διάδοχό του. 

«Δεν είναι τέλειος. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Σας ευχαριστώ που με αποδεχτήκατε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα είμαι επικεφαλής σε αυτό το καράβι της FIFA. Θα το ξαναβάλουμε σε πορεία.
Χρειαζόμαστε γυναίκες σε αυτή την ομοσπονδία. Δεν θα πειράξουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι ένας πιστός άνδρας, o Θεός, ο Αλάχ και δεν ξέρω και εγώ ποιος, θα μας βοηθήσουμε να φέρουμε πίσω τη FIFA που θέλουμε. Στο τέλος αυτής της τετραετούς θητείας μου θα παραδώσω τη FIFA στον διάδοχό μου. Μου αρέσετε. Μου αρέσει η δουλειά μου. Δεν είμαι τέλειος. Ουδείς είναι τέλειος. Μαζί προχωράμε. Πάμε FIFA! Πάμε FIFA!», δήλωσε αμέσως μετά την νίκη του ο Σεπ Μπλάτερ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την ομιλία του Ελβετού ακούστηκαν και αποδοκιμασίες από πολλούς που βρίσκονταν στην αίθουσα.Ο Σεπ Μπλάτερ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 65ο συνέδριο της FIFA, έπαιξε το τελευταίο του... χαρτί για να παραμείνει στον προεδρικό θώκο. Μετά και το σκάνδαλο διαφθοράς που ταλανίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο 79χρονος τόνισε πως είναι ικανός να βγάλει το καράβι από την καταιγίδα, δεν αρνήθηκε μέρος της ευθύνης, και υποστήριξε ότι λόγω της εμπειρίας του είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την συγκεκριμένη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου