Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ» Σαμαράς: Κυβέρνηση με όλα τα φιλευρωπαϊκά κόμματα -Πρόσκληση και στον Παπανδρέου

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διάθεση συνεργασίας με κάθε φιλευρωπαϊκό κόμμα, σε περίπτωση που η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας πρόσκληση και στον Γιώργο Παπανδρέου, σε περίπτωση που το κόμμα του μπει στη Βουλή.
Επικρίνοντας την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ- για τον οποίο αναφέρει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν, καθώς απέρριψε τον Φώτη Κουβέλη και δεν έγινε δεκτή η πρότασή του στο ΚΚΕ όπως αναφέρει- ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τόνισε «Εφόσον βγούμε πρώτο κόμμα, εμείς θα συνεργαστούμε με κάθε φιλευρωπαϊκό κόμμα»
.
Σε ερώτηση για το αν η πρόσκληση αφορά και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Αφήστε να μπει πρώτα. Πάντως, οποιοσδήποτε έχει φιλευρωπαϊκό προσανατολισμό και δείχνει πολιτική υπευθυνότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Από τον ίδιο εξαρτάται λοιπόν».
Ακόμη, ο κ. Σαμαράς προεξοφλεί στη συνέντευξή του ότι αν η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, θα έχει επιτευχθεί συμφωνία έως τα τέλη Φεβρουαρίου για το τέλος του Μνημονίου και τη γραμμή προληπτικής στήριξης της χώρας.
Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για σχέδιο «αφανισμού» της μεσαίας τάξης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος υποστηρίζοντας ότι «θα μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα» και απορρίπτει ξανά κάθε ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι «βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου