Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Μία μέρα πριν από τις κάλπες! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε να ψηφίσετε

Μία μέρα πριν από τις κάλπες! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε να ψηφίσετε
Λιγότερο από 24 ώρες μας χωρίζουν από την κρισιμότερη εκλογική μάχη μετά την Μεταπολίτευση, κι εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε λίγο πριν πάτε να ψηφίσετε την Κυριακή.
Έτσι λοιπόν, αύριο, 9.808.760 πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πάνε να ψηφίσουν ένα από τα 18 κόμματα και τους τέσσερις συνασπισμούς που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα
, δίνοντας έτσι μεγάλο περιθώριο ακόμα και για τους αναποφάσιστους, να καταλήξουν σε ποιο κόμμα θα… ρίξουν την ψήφο τους.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν θα ψηφίσουν όσοι έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, αλλά και περίπου 100.000 νέοι ψηφοφόροι, οι οποίοι φέτος θα συμπλήρωναν το 18ο έτος της ηλικίας τους, καθώς δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι.
Πού ψηφίζετε;
Οι ψηφοφόροι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού, όπου διαμένουν.
Όσοι θέλουν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν, μπορούν, μέσω διαδικτύου, να μπουν στη σελίδα  http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm και βάζοντας τα στοιχεία τους να ενημερωθούν.
Όσοι πάντως δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 213-1361500. Η γραμμή αυτή θα λειτουργήσει σήμεραΣάββατο, από τις 09:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα και αύριο, ημέρα των εκλογών, από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου