Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΝΑΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - Κοινωνικές Δομές '' Ναι στην βελτίωση της λειτουργίας, όχι στην αποδόμηση και την καταστροφή.‏''

Κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις κοινωνικές δομές στην Έδεσσα.
Το almopianews.gr  ζήτησε τις απόψεις του Υποψηφίου βουλευτή  Νάκη ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ καθώς επίσης και την εικόνα που είχε από την επίσκεψη αυτή .
Ο Νάκης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ τόνισε ότι '' οι κοινωνικές δομές δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη. Ναι στην βελτίωση της λειτουργίας, όχι στην αποδόμηση και την καταστροφή.
Nakis Pasxalidis
 Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τις βάλεις σε κανονική λειτουργία. Χρειάζεται φαντασία, έμπνευση, μεράκι και θέληση. Προς το παρόν οι εργαζόμενοι στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις δομές που σήμερα καλύπτουν περισσότερο από ποτέ, τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
 Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας , ότι η σημερινή πολιτική της υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών καταστρέφει μεθοδικά και αργά ότι έχει φτιαχτεί από την ίδια την κοινωνία και γυρνάμε πίσω, πολύ πίσω.
 Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, θεμελιώδεις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ασκούνται μέσω των Δημοτικών Επιχειρήσεων  & φορέων και παρέχονται με τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, υψηλού επιπέδου αναγκαίες κοινωνικοπρονοιακές  υπηρεσίες μέσω δομών, όπως Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμΕΑ, ξενώνες, εργαστήρια ΑμΕΑ, κέντρα πρόληψης,  κέντρα πληροφόρησης, περιβαλλοντικά κέντρα, αθλητικοί & πολιτιστικοί χώροι, ωδεία καθώς και πολλές δράσεις χρηματοδοτούμενες στα πλαίσια εθνικών & ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Αναφερόμενος στις δημοτικές Επιχειρήσεις και  τον ουσιαστικό τους ρόλο που διαδραματίζουν στην κοινωνία είπε : Τυχόν κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων & κοινωνικών φορέων και απόλυση του προσωπικού τους θα ακρωτηριάσει την Αυτοδιοίκηση, θα δυσκολέψει την καθημερινή εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων και θα αφήσει αβοήθητους μπροστά στις συνέπειες της κρίσης αυτούς ακριβώς τους πολίτες που έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη ανάγκη της κρατικής συνδρομής.
Σε καμία δε περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταργηθούν οριζόντια νομικά πρόσωπα
ή επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί με απόφαση των οικείων δημοτικών συμβουλίων και καλούμε το Δήμο Έδεσσας, τον Δήμο Πέλλας, τον Δήμο Αλμωπίας, τον Δήμο Σκύδρας να μην ακολουθήσει την  πολιτική που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών.
Κλείνοντας την κουβέντα μας ο Υποψήφιος βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάκης Πασχαλίδης τόνισε ότι :Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και ζητάμε, από τους πολίτες την στήριξη των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης.
Ναι στην βελτίωση της λειτουργίας, όχι στην αποδόμηση και την καταστροφή.
Ανατροπή τώρα της πολιτικής της λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου