Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΑΛΟΥΜ με τον τελικό αριθμό των επιβαινόντων του Norman Atlantic

ΑΛΑΛΟΥΜ με τον τελικό αριθμό των επιβαινόντων του Norman Atlantic
Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με τον τελικό αριθμό των επιβαινόντων στο Norman Atlantic, αλλά και με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν διασωθεί.
Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, το βράδυ της Δευτέρας, υποστήριζαν ότι οι Ιταλικές αρχές, παρά τα αιτήματα της Ελληνικής πλευράς δεν δίνουν στην Ελλάδα τη λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων που έχουν διασωθεί.
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, ζήτησε τη λίστα από τον υπουργό Μεταφορών της Ιταλίας και τον αρχηγό της ακτοφυλακής, όμως ακόμα δεν έχει λάβει κάποια απάντηση. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι αν είχαν την λίστα με τους Έλληνες διασωθέντες θα μπορούσαν να κάνουν τη διασταύρωση των επιβατών και να έχουν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για τους αγνοούμενους.
Ενδεικτικό είναι ότι οι Ιταλικές αρχές επίσημα, κάνουν λόγο για 427 διασωθέντες σε σύνολο 458 επιβατών, την ώρα που η ελληνική πλευρά δίνει 432 σε σύνολο 475.  Σαν να μην έφτανε αυτό, το ελικοπτεροφόρο πλοίο Σαν Τζιόρτζιο, στο οποίο βρίσκονται 185 διασωθέντες, ανάμεσά τους 81 Έλληνες, παρά το γεγονός ότι αναμενόταν στις 08:00 το πρωί στο λιμάνι του Πρίντεζι, παραμένει δέκα ναυτικά μίλια από τις αλβανικές ακτές, μαζί με άλλα παραπλεόντα πλοία γύρω από το Norman Atlantic.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι που έχουν διασωθεί, δεν έχουν ταυτοποιηθεί, μεγαλώνοντας έτσι την αγωνία των συγγενών τους στην Ελλάδα.
Αλαλούμ επικρατεί όσον αφορά και στον αριθμό των αγνοουμένων, με τις ιταλικές αρχές να τους υπολογίζουν στους 21, ενώ η ελληνική πλευρά να κάνει λόγο για 38.

Χαρακτηριστικό της έλλειψης συντονισμού και οργάνωσης είναι επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στη λίστα επιβατών του τραγικού πλοίου, τελικά δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο, σύζυγος μέλους του πληρώματος, αν και δεν βρισκόταν στην λίστα τον επιβατών, ταξίδευε κανονικά.
Επίσης, ένα μέλος του πληρώματος, λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο, ενώ ζευγάρι Ελλήνων που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Λέτσε, δεν επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές και συνέχισε το ταξίδι του για την Ευρώπη.
Σήμερα έχει προγραμματιστεί, στο υπουργείο Ναυτιλίας, συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να δοθούν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου