Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Αυτά τα ελληνικά προϊόντα πουλάνε «τρελά» στο εξωτερικό -Η Τουρκία είναι ο καλύτερος πελάτης μας

Αυτά τα ελληνικά προϊόντα πουλάνε «τρελά» στο εξωτερικό -Η Τουρκία είναι ο καλύτερος πελάτης μας
Εξαγωγές. Μια λέξη που κουβαλάει μεγάλο φορτίο και ακόμη περισσότερες προσδοκίες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Κι αν εκφέρεται εύκολα και γίνεται σύνθημα, δύσκολα μπορεί να γίνει πραγματικότητα, καθώς από μόνη της δεν φτάνει.
Στα χρόνια της ύφεσης, οι εξαγωγές έγιναν το αναγκαίο ζητούμενο έτσι ώστε να υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης και να μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν και κατ' επέκταση να ανοιχτούν πέραν των δεδομένων και περιορισμένων ελληνικών συνόρων. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε μια πτώση στις εξαγωγές, κυρίως λόγω των οικονομικo-πολιτικών εξελίξεων σε γειτονικές χώρες και εμπορικούς εταίρους, εντούτοις η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον εν λόγω τομέα είναι τεράστια.
Το 65% των ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων καταλήγουν σε χώρες της ΕΕ, σε μία περίοδο τουλάχιστον ισχνής οικονομικής ανάπτυξης για την Ευρώπη.Η Eυρωπη επιβάλλει στην Ρωσία εμπάργκο εισαγωγών απο  χώρες με παραδοσιακούς εμπορικούς δεσμούς όπως  με την Ελλάδα με αποτέλεσμα να  μαστίζονται από ύφεση και πολιτικές κρίσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου