Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ .ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ Ο ΝΑΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ !

Nakis Pasxalidis
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΚΗ 
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ
Ο Ονούφριος (Νάκης) Πασχαλίδης του Χαραλάμπους γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια και διατηρεί φαρμακείο στην πόλη της Έδεσσας.
Δραστηριοποιείται ενεργά στην τοπική κοινωνία με συμμετοχή σε κινήματα, φορείς και συλλόγους που στηρίζουν την τοπική και κοινωνική ανάπτυξη στην Έδεσσα και τον Ν.Πέλλας. Έχει εκλεγεί για 5 συνεχόμενες τετραετίες δημοτικός σύμβουλος, έχει διατελέσει ως αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στους τομείς τουρισμού – πολιτισμού – αθλητισμού – τοπικής και κοινωνικής ανάπτυξης στηρίζοντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικούς συνδυασμούς.
Ήταν από τους πρώτους που κινητοποίησε τις διαδικασίες ανάδειξης της Έδεσσας και του Ν.Πέλλας ως τουριστικό προορισμό και εργάστηκε για την ανάπτυξη δομών όπως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καιμακτσαλάν μέσα από την θέση του ως πρόεδρος ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Καταρράκτες Έδεσσας. Επίσης στήριξε τις δράσεις ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού στα Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας και στο Λουτροχώρι Σκύδρας όπως και την ανάπτυξη της Αρχαίας Πέλλας και των οθωμανικών μνημείων Γιαννιτσών για την προσέλκυση επισκεπτών από τα Βαλκάνια. Οι επιπτώσεις ακόμα και σήμερα έχουν τεράστια επίπτωση στη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας για νέους κυρίως ανθρώπους.
Πιστεύει με πάθος στην εκπαίδευση και θεωρεί ότι στην χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρέπει να λειτουργεί πανεπιστήμιο και σχολές που να ασχολούνται με το οικουμενικό του έργο και την παγκόσμια σκέψη του.
Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στην στήριξη των οικογενειών μέσα από την δημιουργία δομών ατόμων με ειδικές «ικανότητες», κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, κέντρων πληροφόρησης, κέντρων εθελοντισμού, κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης. Επίσης δραστηριοποιήθηκε και στις ευαίσθητες ομάδες της τρίτης ηλικίας με την ανάπτυξη και στήριξη των ΚΑΠΗ, των μονάδων Βοήθεια στο σπίτι και των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων όπως επίσης και την οργάνωση του Γηροκομείου της Έδεσσας απελευθερώνοντας πολύτιμο χρόνο για εργασία σε νέες γυναίκες της περιοχής.
Στο τομέα του πολιτισμού διετέλεσε μέλος ΔΣ του ιστορικότερου συλλόγου της Έδεσσας, του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τον οποίο δημιουργήθηκαν δομές όπως μουσική σχολή, ωδείο, σχολή ζωγραφικής, ομάδες χορών, κινηματογραφική λέσχη, ομάδες φωτογραφίας, αίθουσες εικαστικών τεχνών με αποκορύφωμα την ίδρυση και μετεξέλιξη της δημοτικής επιχείρησης ως πυρήνα δράσεων με βάση το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας, στο οποίο έδωσε σάρκα και οστά. Στο τομέα του Αθλητισμού έχει ασχοληθεί ενεργά με τον ιστορικό Εδεσσαϊκό και παράλληλα με τον μαζικό αθλητισμό δίδοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους να ενταχθούν σε προγράμματα αθλητισμού. Μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του τμήματος Μπάσκετ του Πανεδεσσαϊκού ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Πολιτικά εντάχθηκε στην οργάνωση «Ρήγας Φεραίος» με πορεία προς το ΚΚΕ εσωτερικού και αμέσως μετά στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου που αποτέλεσε την βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Βρέθηκε σε δύσκολα χρόνια και στήριξε ως γραμματέας επί σειρά ετών την τοπική οργάνωση της Έδεσσας, όσο και τη Νομαρχιακή οργάνωση Πέλλας. Το 2009 είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πρώτος σε ψήφους) όπως και το 2012 (πρώτος σε ψήφους) ενώ είναι και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2012. Σήμερα ασχολείται ενεργά με την πολιτική, αντιπαλεύοντας με πάθος λογικές που θέλουν την εκποίηση και παραχώρηση των δημόσιων αγαθών όπως επίσης και ό’τι οδηγεί σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες και απομακρύνει τους νέους ανθρώπους από τις εστίες τους. Είναι σύζυγος της γυναικολόγου-μαιευτήρα Ροδάμας Καρασαββίδου και έχει 2 παιδιά την Ελένη & την Πολυτίμη. Μιλάει Ελληνικά & Ιταλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου