Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα στο «αντάρτικο» να ζητεί από τον Φώτη Κουβέλη να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. 

Σε άτυπη σύσκεψη των οκτώ βουλευτών –καθώς έλειπε η Νίκη Φούντα που δεν την κάλεσαν, δεδομένου ότι δεν είχε παραβρεθεί στο συνέδριο και η σύσκεψη έγινε σε παρακείμενη αίθουσα- αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν από τον Φώτη Κουβέλη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ. 

Αντιπρότειναν για υποψήφιο για την ηγεσία τον Νίκο Τσούκαλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο σήμερα του κόμματος. Ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόταση, υπο την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο κ.Κουβέλης, δεδομένου ότι δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με τον ιδρυτή του κόμματος στο συνέδριο. 

Αργά τη νύχτα, οι βουλευτές κάλεσαν τον πρόεδρο του κόμματος και του ανακοίνωσαν την απόφασή τους, με τον ίδιο εμβρόντητο, να ρωτάει έναν έναν τους βουλευτές αν συμφωνούν και εκείνους να απαντούν ότι είναι ομόφωνη η απόφασή τους. Σημειωτέον, ότι με τους άλλους βουλευτές συντάσσεται και η Νίκη Φούντα, που δεν ήταν παρούσα στη χθεσινή σύσκεψη. 

Υπήρξαν μάλιστα και μέλη της ΚΟ του κόμματος που πρότειναν στον Φώτη Κουβέλη να παραμείνει επίτιμος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής της ΚΟ, για να εγγυηθεί όμως την ομαλή διαδοχή στο τιμόνι του κόμματος.

Ο Φώτης Κουβέλης, επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα, με πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου όμως, να επιμένουν από τη νύχτα χθες ότι θα είναι τελικά υποψήφιος. Αυτό και μετέφερε ο ίδιος σήμερα στους βουλευτές, δίνοντας νέα τροπή στις εξελίξεις.

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο περιθώριο του συνεδρίου για την ανάδειξη νέας υποψηφιότητας απέναντι στον Φώτη Κουβέλη. Αυτήν τη φορά όχι μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με πιθανότερη υποψηφιότητα, αυτήν τη στιγμή, αυτή του Δημήτρη Λουκά από το Αριστερό Δίκτυο.

Στις συνεδριακές διαδικασίες παρενέβη ο Δημήτρης Αναγνωστάκης για να εξηγήσει στο Σώμα πως ό,τι συνέβη χθες μεταξύ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν ήταν μια πραξικοπηματική ή υπονομευτική κίνηση, αλλά μία κίνηση που θεώρησαν ότι μπορούσε να συμβάλει.

Διαβεβαίωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα σεβαστεί τις αποφάσεις του τρίτου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, για να ακολουθήσει ο Φώτης Κουβέλης ζητώντας "να σταματήσουμε εδώ κι ενωμένοι μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας να πορευτούμε στις αποφάσεις του συνεδρίου μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου