Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο;


Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο;

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σάββατο 4/10 στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Αναλυτικότερα:
-Στην Αττική προβλέπονται, αραιές νεφώσεις και αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 16 έως 23
βαθμούς. 
-Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά και τα θερμόμετρα θα δείξουν από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
-Στην Θράκη και την ανατολική Μακεδονία, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 22 βαθμούς.                                                                                        
-Στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο και στη δυτική Στερεά, οι βροχές θα ξεκινήσουν από νωρίς το απόγευμα.Στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Ιθάκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες.                                              
-Στην δυτική Πελοπόννησο θα επικρατεί συννεφιά με σποραδικές βροχές, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.  Στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Μέχρι το μεσημέρι, θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, αλλά στα ορεινά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.                                                                      
-Στην Κρήτη, αναμένονται αρκετές νεφώσεις και βοριάδες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 μέχρι 23 βαθμούς.                
-Στα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος και θα πνέουν άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.                                                                                         
-Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα πνέουν βοριάδες 6 με 7 και από νωρίς το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ και θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις.             
-Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής έντασης. Στην ανατολική και νότια Εύβοια το πρωί θα επικρατήσουν ισχυροί βορειανατολικοί άνεμοι.       
Για την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά που θα επεκταθούν στη υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, πλην της Θράκης, ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου